Bulvár

Nagyon benézték a bukik az Eurovízió döntőjét

Szombat este véget ért a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál, Ukrajna nyert. Hibáztak a bukik?

Az új lebonyolítási rendszernek köszönhetően igen izgalmasra és érdekesre sikeredett az Eurovíziós Dalfesztivál 2016-os fináléja. A korábbi években már percekkel a végeredmény kihirdetése előtt ünneplhetett a győztes ország, itt azonban tényleg csak az utolsó másodpercben derült ki, hogy melyik csapat nyerte a dalversenyt. A zsűrinél és a közönségnél sem az ukránok nyertek, ám összetettben övék lett a siker.

Ez azért is nagyon nagy meglepetés, mert bár korábban rohamtempóban csökkent az oddsuk - így varin is "csak" 5-szörös szorzóval szállított nyertes tippet az olvasóknak -, az utolsó órákban éppen ellenkező tendencia volt megfigyelhető, 17-20-szoros szorzóval is lehetett pakolni Jamala dalát.

A krími tatár szépség úgy nyerte meg a versenyt, hogy a közönségszavazatok Ausztráliát, a zsűri pedig Oroszországot látta legjobbnak. Utóbbi országra a kezdés előtt mindössze 1.40-ért lehetett fogadni, ezért is különösen meglepő, hogy mindössze a harmadik helye végzett Szergej Lazarev előadása.

Az utolsó helyen sem történt meglepetés, Németország topfavoritként végzet a 26. helye, míg Magyarország 19. helye teljesen papírforma.