NB I

Semmi értelme annak, amit a Diósgyőrnél csinálnak

  • varin

Soha nem történt még olyan a diósgyőri futballtörténelemben, amely most megmentené Horváth Ferenc állását.

Fotó: dvtk.eu

Érdekes ultimátumot kapott a boon.hu információi szerint Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. A borsodi lap szerint a Diósgyőrnek a Debrecen és a Videoton ellen idegenbeli bajnokin négy pontot kell szereznie ahhoz, hogy Horváth állása megmaradjon, vagyis komoly esély van rá, hogy már a nagyerdei kirándulás után búcsút intsenek a nagyszájú trénertől. Hogy van-e ennek értelme? Aligha.

   
  1 x 2
Debrecen-Diósgyőr 1.95 3.30 3.70

Nem kell ugyanis nagyot kockáztatni azzal a kijelentéssel, hogy ennek a DVTK-nak a Vidi otthonában szinte semmi esélye sincsen nyerni, noha az előző szezonban mégis a piros-fehéreknél landolt a három pont. Már az ikszhez is bravúr kellene, ám ebben az esetben még ott van egy debreceni győzelem, amely utoljára 2008-ban esett meg, egyébként a miskolci gárda híresen gyengén szerepel Debrecenben, még gólt is alig-alig szereznek.

A statisztikák alapján pedig soha nem látott csodára van szüksége Horváth Ferencnek, hogy ő maradjon a tréner, hiszen

a magyar elsőosztályú futball történetében soha nem volt még olyan, hogy egy idényen belül legalább négy pontot szerzett a Diósgyőr a Loki és a Videoton vendégeként.

Horváth Ferenc dolga tehát egyenlő a lehetetlennel, ekképpen pedig nehéz nem arra gondolni, hogy a diósgyőri vezetőség csak húzza az időt és megágyaz egy esetleges kiesés esetén annak, hogy a volt kecskeméti tréner legyen kikiáltva bűnbaknak.

Diósgyőr#hun-diosgyor#5

Elek Ákoséknak ráadásul tragikus a sorsolásuk, a debreceni és felcsúti túrát követően fogadják a nehezen verhető Újpestet, ellátogatnak a Groupama Arénába, fogadják a bajnokaspiráns Honvédot, majd Sopron és Paks felé veszik az irányt. A józan ész pedig azt diktálja, hogy ez maximum 4-6 pont lesz a piros-fehér gárdának, amely szinte biztosan a kiesésüket jelenti majd.

A csapat elöljáróinak döntése tehát nehezen érthető, hiszen jelen állás szerint csak az időt húzzák egy olyan ultimátummal, amit lehetetlen teljesíteni ahelyett, hogy azonnal próbálnák megoldani a krízishelyzetet.

[2295543] 2017-03-04 15:30:00 Debrecen - Diósgyőrx;
2017-03-04;212
209575