Sportfogadás

Melyek a csaló tippadó oldalak leggyakoribb hazug szövegei?

Címkék:

Te is unod már, hogy minden fizetős magyar FB-csoportban átvernek téged? Így kerüld el a hazug csalókat!

A sportfogadással bármilyen szinten is foglalkozók talán már mind beleestek abba a hibába, hogy hagyták magukat átverni. Ami túl szép, az többnyire hazugság, vagy ha igaz is, az rendkívül drága. A nemzetközi és magyar színtéren is jelen lévő csaló oldalak általában fűt-fát ígérnek, amelyből aztán semmit sem kapnak az előfizetők. Most bemutatunk néhány olyan szöveget, amely gyanakodásra adhat okot.

Külföldi tudósítónk jelenti...

Kedvelt szöveg, hogy a tippmesteri csoportok azzal promótálják magukat, hogy különlegességük abban rejlik, hogy ők bizony kiutaznak akár Amerikába, akár a világ legtávolabbi pontjaira, hogy információkat szerezzenek belső forrásokból. Ez több szempontból is teljesen életszerűtlen. Egyrészt egy ilyen lehúzós csoport bevétele sem éri el azt a pénzösszeget, amellyel megéri feladnia az embernek a munkáját, hát még ha arról beszélünk, hogy fizetni kell az utazási költséget, szállást, miegymást. Nagyon jól hangzó lózungok ezek, de önmagában is nevetségesen hangzik, hogy ha valaki ott van egy meccsen, akkor már tud szerezni olyan információkat, amelyeket más nem. Az élő fogadásokat és a meccsek értékelését is nagyban segíti, ha az ember követ egy eseményt és elemzi a látottakat, de azért nem fog egy teniszező kikiabálni a lelátóra, hogy "hahó, én most leadom a meccset, fogadjatok ellenem"... Marketingszövegnek viszont király!

Van ismerősünk a csapatnál!

Valóban lehetséges, hogy van, még az is szélsőséges esetben elképzelhető, hogy tud valami olyan információval szolgálni, amely megkönnyíti a fogadást és átértékeli az esélyeket. Na, és van az a hülye, aki ezt több tucat, több száz emberrel megosztja, leírva gyakorlatilag, hogy a "csapatorvos azt mondta, hogy szándékosan kikapunk"? Ilyenek nem léteznek, ezek a szövegek is csak a hitelességet és profizmust akarnák erősíteni az előfizetőkben, a valóságban viszont ostobaság bedőlni nekik.

Van vesztes tippünk, csak azt törölnünk kellett!

Nagyon meggyőző lehet, ha valaki teleszemeteli az oldalát csupa nyertes szelvénnyel és print screennel a tipptörténetről. Ezek viszont általában a valóságot távolról sem fedik. Nem csak az a probléma, hogy az ilyen csaló oldalak elfelejtkeznek a vesztes tippjeikről, de még azzal a szánalmas kifogással is élnek, hogy a publikált, ingyenes felületre kitett vesztőket azért kellett törölniük, mert a Facebook szabályzata, bla, bla, bla...

Eltűntek a kommentek...

Az emberek viszont szerencsére nem hülyék, ha egy oldallal kapcsolatban negatív tapasztalatuk volt, általában kőkeményen beleállnak és véleményt is mondanak. Na, ezek a kommentek tűnnek el egy pillanat alatt. Amely szolgáltatással kapcsolatban CSAK pozitív vagy semmilyen visszajelzés van, az csal, hazudik, meglop. Az ilyen felületeknek a negatív reklám viszont nem reklám, így ne csodálkozz rajta, ha a negatív megjegyzések eltűnnek, ha pedig netán te tetted meg őket, még le is leszel tiltva.

Siess az előfizetéssel, leterhelt az ügyfélszolgálat!

Az ember lendületből veri a fejét a falba, amikor olyat olvas, hogy 200 beérkező üzenetünk van, leterhelt az ügyfélszolgálat és ha most azonnal írsz, azért még van esélyed bekerülni az exkluzív, giga-mega zárt csoportba. Egyrészt nincs olyan tippadó szolgáltatás Magyarországon, ahol egyszerre több száz, több ezer ember lenne fizető tag, másrészt egyik ilyen hazug oldal sem saját maga ellensége azzal, hogy nem enged be több ügyfelet magához és elutasítja a pénzt. Ez is csak azt az érzést növeli az emberben, hogy esetleg valamit kihagy, valamiről lemarad. Ne aggódj, ha bármikor megjelensz egy ilyen csoportnál, hogy tessék, itt van a pénzem, kérem a tippeket, akkor valahogy te leszel majd az utolsó előtti szerencsés, aki még éppen befért a csoportba. De aztán gyorsan utald ám a pénzt!


Sajnos Magyarországon rengeteg ilyen jellegű oldal van, elég csak azokra gondolni, amelyek rövidítésében tobzódnak a T betűk... Csupán annyit tehetünk ezek elkerüléséért, hogy megfelelően körüljárjuk és mérlegeljük a tapasztalatokat, illetve véleményeket. A fenti pontok bár nem törvényszerűen igazak minden oldalra, természetesen létezhetnek ellenpéldák, ám a magyar piacon az ilyen nagyon-nagyon ritka.

Mi egy olyan alternatívát ajánlunk, amely nem ígér valótlanságokat és főleg nem hazudik, nem töröl, nem szépít. A Logibet mindig is az őszinte, korrekt kommunikáció híve volt, amely oldalon a user pontosan azt kapja, amit vár. Mindezt pedig remek tippmesterekkel, rendkívül alacsony áron és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal.

Csatlakozz te is a Logibet rendszeréhez, ha unod az átverős csoportokat és meg akarod tapasztalni, milyen valójában a profi fizetős tippadás.