Logibet

Ő a Logibetesek új kedvence - interjú a legjobb formában lévő tippmesterrel

  • Logibet

Balazs512 remekel az elmúlt másfél évben és egészen elképesztő formában szállítja a zöld tippeket. Beszélgettünk a kezdeti nehézségekről, a sportági szűrésről, a sikerekről, valamint a jövőbeli tervekről is.


Logibet: Hogyan csöppentél bele a fogadás világába? Mennyi időt ölsz bele átlagosan naponta?

balazs512: 2015-ben kezdtem vele foglalkozni, amikor ide az oldalra is regisztráltam. Sportokat gyerekkorom óta nézek, viszont korábban a sportfogadó oldalát nem ismertem. Mérnökként dolgozok évek óta, így a számokkal nem állok hadilábon, ebből gondoltam, hogy összevonom a kettőt és az általam is nézett sportokra próbálok fogadni.

Változó, hogy mennyit foglalkozok vele. Aki megnézi a Logibetes történetemet, az láthatja, hogy volt olyan időszak, mikor hónapokra leálltam. Az utóbbi időszakot vizsgálva azt mondhatom, hogy napi 1-2 órát ölök bele, de vannak napok mikor egyet sem. Kicsit nekem ez kikapcsolódás is, hogy miként lehet megverni egy rendszert, ami a fogadóirodáknak milliárdokat termel évente. Nekem viszont a munkám mellett inkább csak egy szabadidős tevékenység.

Logibet: 2015 óta vagy tipster a Logibeten. Mindig is vonzott a tippadás vagy hogyan kezdődött a Logibetes pályafutásod?

balazs512: A tipster szó lehet túlzás egy kicsit. Mivel ezalatt általában profi szakembereket értünk, azonban se én, se sokan mások nem azok itt a Logibeten. Ezt azért mondom, mert én is körülbelül nulla tapasztalattal regisztráltam be ide. Ez az első pár éven látszódott is, azt inkább egy útkeresésnek minősíteném. Rá kellett jönnöm, hogy mi az, ami a játékomnak fekszik (tenisz) és mi az, ami csak rontja az egyenlegemet (foci). Pedig szerintem több (főleg magyar, holland, angol) focit nézek, mint teniszt és mégis utóbbiból tudok profitot termelni. Emellett amúgy számos más sportágat is követek (amerikai foci, kézilabda, vízilabda), de ezekre inkább csak magamnak kötök fogadásokat, mivel nem akarok velük abba a hibába esni, mint a foci esetén. Sajnos az utóbb említett sportágakból túl kicsi mintám van ahhoz, hogy magabiztosan adjak tippet.Logibet: Sokáig a nullát inkább alulról közelítetted, majd 2020 januárjától mintha megváltozott volna minden. Tudatosan változtattál akkoriban vagy a siker hatására álltál át más stratégiára?

balazs512: Hogyha végignézem a Logibetes pályafutásomat, akkor három mérföldkövet tudnék meghatározni.

  • Az első egy év után történt, mikor már mínusz 10-15 egység körül jártam és a ranglistán az utolsó előtti helyen álltam (olyan 101-102. hely lehetett ez akkoriban) az aktív játékosok között! Biztos voltam benne, hogy ennél jobb vagyok, így próbáltam változtatni a játékomon.
  • A második az pár éve esett meg, mikor sokáig a 0 körül mozogtam, de már több 100 tippel a nevem mellett. Ekkor kellett rájönnöm, hogy a focihoz nem értek ilyen téren, míg a teniszhez igen. Ezt nem volt nehéz meghatározni, mivel előbbiből kb +15% ROI-m volt, míg utóbbiból kb -10%, viszont a focira jóval több tippet adtam le. Emiatt megpróbáltam drasztikusan csökkenteni a labdarúgásra leadott tippszámomat és a teniszre koncentrálni.
  • A harmadik pedig ahogy te is mondtad 2020 januárjától, vagyis pontosabban 2019 második felétől jött. Ekkor jelentek meg a piacon először az első szervajátékokra vonatkozó tippek, majd a breakek. 2020 az az időszak volt, mikor az emberek meglehetősen sokat ültek otthon, nem lehetett élő közvetítéseket nézni, így szabadidőmben tudtam tökéletesíteni az erre vonatkozó játékszisztémámat. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a módosítások jól sikerültek. Most jelenleg a breakek maradtak meg, egyszerűen azért, mert jobb ROI-t hoz, mint az adogatások (hiába van abban is bőven pozitív mérlegem) vagy a végeredményre vonatkozó fogadások.


Logibet: A teljes fókusz átkerült a teniszre 2021-ben. A számok meggyőzőek, de miért pont a tenisz, milyen kapcsolatod van a sportággal?

balazs512: Erre a kérdésre én sem tudok válaszolni. Több focit nézek, gyerekkorom óta játszom is, azonban valahogy sportfogadás terén nem találtam meg a helyes hozzáállást ehhez. Ettől függetlenül több-kevesebb sikerrel szoktam még rá fogadni, de tippet nagyon nem adok már ki. Egyébként tervben van, hogy összerakok egy jó stratégiát ide is, mivel 1-2 éven belül szeretném ezt is felhozni a nulla környékére, de még nem tudom hogyan  [😊]  

Pár éve teniszezek hobbi szinten, nem hiszem, hogy ez segítene a tippadásban egyébként. Számomra is furcsa, hogy a foci és a tenisz ROI-m között ekkora különbség van, mivel mindegyik saját tipp, mindegyiket én találom ki, mégis ég és föld a különbség. Mára beláttam, hogy az egyikhez (talán) értek, míg a másikhoz (valószínűleg) nem.

Logibet: A breakek piacán parádézol az elmúlt fél évben. Van valamilyen különleges statisztikád, amivel a bukik fölé tudsz nőni?

balazs512: Több statisztikát is vezetek, így erről is. Alapvetően van egy elgondolásom a játékosokról és amelyik meccs szimpatikus, annak megnézem az adatait a statisztikáimban – ellentmond vagy támogat-e engem. Ezt a statisztikát kellett igazából jól belőni. Mivel a Covid alatt volt időm, így összesen 18 tényezőt vizsgál egy meccs előtt: a labdával, a pályával és a játékosokkal kapcsolatosak, tehát mindent próbáltam bevetni ami az eszembe jutott. Harmadik nekifutásra sikerült amúgy, azóta csak próbálom tökéletesíteni.

Az előző 365 nap eredménye

Logibet: Beszéljünk a számokról. 8.61%-os all-time ROI mutatód sem piskóta, de eltörpül az elmúlt féléves, egészen elképesztő,  26.56%-os ROI-tól. Van elvárásod magad felé a számok terén?

balazs512: Próbálom féléves és éves szinten a pozitív ROI-t tartani, ez a cél. Ha úgy érezném ez nem megy, akkor abba is hagynám. Ezen felül igazából minden ajándék. Mint korábban említettem, mindig voltak kisebb céljaim: elkerülni az utolsó előtt helyről  [😊] , majd pozitív ROI-ba kerülni, most pedig azt lőttem be, hogy szeretnék a legjobb ROI-val rendelkezni teniszben a legalább 500 tippet feladó játékosok között. Ez jelenleg nem olyan elérhetetlen, de majd akkor lesz érdekes mikor Ryan, krecsak és én is elérem ezt a határt. Ez igazából arra motivál, hogy ne adjak könnyelműen tippet akkor sem, ha úgy érzem, hogy a hónapban nagyon megy.

Logibet: Állandó téttel adod fel a tippjeidet. Ez a megtett fogadásaidnál is bevett gyakorlat?

balazs512: Igen, nem látom értelmét variálni. Valamit vagy meglépek, vagy nem. Ezért nincs is sok tippem egy hónapban. Nálam az oddsok sem változnak nagyon, mivel az átlag folyamatosan 1,8-1,9 között van (breakre nem is lehet nagyon más, mivel akkor a határt változtatják). Ha nem érzem erősnek a tippet, akkor nem fogadom meg, nem írom ki ide - ennyire egyszerű. Ez alól egyetlen kivétel, mikor teniszben tornagyőztes tippem van. Itt veszek vissza a tétből, mivel ezek azért minimum 5.00 felettiek szoktak lenni.

Logibet: Mire számíthatnak az előfizetők tőled az év hátralevő részében? Hamarosan kezdődik a US Open.

balazs512: Érdekes, örülök ennek a kérdésnek. Általában mikor olvastam itt interjút, akkor utána a válaszadónak mindig esett az eredményessége, ami szerintem törvényszerű. Ha megnézitek a grafikonját az eredményességemnek, akkor az is bizonyos szakaszokra bontható, vagyis hullámhegyekre és -völgyekre. Ezek egymást követik. Mivel az augusztus az nagyon sült, ezért várható egy természetes visszaesés most, mivel a 40-50% ROI-t értelemszerűen nem lehet tartani. Tehát az lenne a természetes, hogyha most lenne egy visszaesés. A célom az szokott lenni, hogy egy-egy szakasz után (egy hullámhegy és -völgy) is pozitív ROI-val jöjjek ki. Így lehet folyamatosan tölteni a bankot. Azt persze nem tudjuk, hogy ez a természetes visszaesés a US Open előtt vagy után következik-e be. Én ugyanúgy fogom keresni ott is a jó tippeket mint ezelőtt, azonban meglátjuk, hogy milyen párosítások jönnek össze és milyenek lesznek a körülmények. Én, ha most akarnám elkezdeni a bekövetésemet, akkor azzal lehet várnék januárig, hogy rakjam is a tippjeimet. Egyrészt a tenisz szezon lassan véget ér (US Open után még elég képlékeny a hátralévő tornák száma és fajtája), míg januártól 10 hónapon keresztül folyamatosan jönni fognak a tippek – hosszabb távon biztosabb, hogy jól jársz a tippek megtételével, mintha most csak a US Open alapján ítélnél meg.

 

Logibet: Köszönjük szépen az interjút, további sok sikert kívánunk az év hátralévő részére is!

>>>Érdekelnek balazs512 tippjei, előfizetek a Logibetre<<<