Nemzetek Ligája

Pontot szereznek végre a románok vagy jön az újabb kudarc?

  • varin

Első meccsét játssza otthon a kieséshez közelítő román válogatott, de a finn csapat ellen sem favorit igazán.

Keresve sem találhatnánk "közepesebb" csoportot a Nemzetek Ligája B divíziójának 3-as csoportjánál, ahol Montenegró, Bosznia, Románia és Finnország kapott helyet. A tényleg középszerű válogatottak közül reálisan bárki kieshet és bárki fel is juthat, ám talán kisebb meglepetésre két fordulót követően szomszédunk áll leggyengébben.

3784605

Noha a román foci nem éli legszebb éveit, azért a vb-selejtező nem sikerült rosszul a válogatottnak. A 17 begyűjtött pont jól cseng, az elszalasztott második hely miatt pedig csak magukat okolhatják Puscasék, hiszen ehhez csupán Izlandot kellett volna hazai pályán legyőzni. A kudarc viszont kihatott a barátságos meccsekre és a Nemzetek Ligájára is, hiszen az NL-ben Montenegróban és Boszniában is 0-ra kaptak ki szomszédaink.

Egy ilyen nehézkes kvartettben ez szinte egyenlő lehet a kieséssel, ám azért ne felejtsük el, a két idegenbeli mérkőzés után most két hazai következik, amelyeken az alacsonyabb oddsot a románok kapták.

A románoknál évek óta az egyik legnagyobb probléma a gólszerzéssel van, most sincs a teljes keretben olyan játékos, akinek kétszámjegyű találata lenne a címeres mezben. Az elsődleges gólfelelős a nagy ígéretnek tartott George Puscas lenne, de azért az idei 49 meccsen elért 10 gólja mindent elmond formájáról. A Championshipben például közel 1400 percre jutott 1 gól, így nem csoda, hogy a Readingnél kölcsön is adták Pisába, ahol már kicsit jobb félszezont zárt.

Számottevő hiányzója viszont nincs a válogatott élén eddig nyeretlen Edward Iordanescunak, ám még így is kérdés, ez a csapat mire lesz elég a finnek ellen.

A finnek ugyanis kicsit fordított utat jártak be, a nem túl dicsőséges vb-selejtezőt követően 4 ponttal rajtoltak az NL-ben, itt persze a két hazai meccs vastagon segített Pukkiéknak.

Az Eb-t is megjárt csapat kapcsán viszont sosincs igazán könnyű dolgunk, mert alapvetően nem egy rossz csapat, ha pedig a Pukki-Pohjanpalo kettős valamelyik eleme jó napot fog ki, a középkategóriás válogatottak ellen simán van esélye nyerni.

Különösebben nem lepődünk meg azon, hogy a fogadóirodák 2.0-s egál line-t várnak a gólokra, nehéz is itt elképzelni a három találatot. A finnek védelme kifejezetten jó, a románok támadósora viszont pocsék, így mi a hazai csapat ázsiai gólszámos fogadásában látjuk az értéket.

Tippünk értelmében ha a románok nem lőnek gólt, nyerünk, míg ha csak egyet, a tétünk fele még mindig nyertes. Fűszerként pedig egy jó kis under 1.0-s tippet is ajánlunk a meccsre borsos kis oddsért, ebben a meccsben ugyanis lazán benne van a 0-0 is.

 

>>>Minden, amit a 2022-es foci-vb-ről tudni kell<<<

 

{"headTitle":"Románia-Finnország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Románia 1.25 gól alatt","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"1.0 gól alatt","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3784605] 2022-06-11 20:45:00 Románia - Finnországx;