Bajnokok Ligája

Csodát tesz Madridban a BL-debütálásra készülő Berlin?

  • gb1

Emlékszik még valaki a Sheriff csodájára a Bernabeuban? Ezt másoloná le az újonc Union, amelyben benne van a meglepetés.

Gondolhatjuk, milyen várakozás és izgalom töltheti el az Union Berlint és fanatikusait, hiszen pár éve még alsóbb ligákban rúgták a bőrt, 2023-ban pedig már a világ legjobb klubfoci sorozatának futhatnak neki. Igazi tündérmese folyik Berlin piros oldalán, most viszont szembe jöhet a valóság, hiszen debütálásként a BL-történelmének legsikeresebb együttesével nézhetnek farkasszemet.

Csapathírek

A 14-szeres Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid ráadásul bombaformában kezdte az idényt, öt kör után eddig 100 százalékos a La Ligában. A sikerekből oroszlánrészt vállalt a nyáron megszerzett Jude Bellingham, aki nem csak posztján brillírozik, de már öt találatnál jár. A keret mondjuk nem teljes, hiszen hosszú időre kidőlt Thibaut Courtois, Eder Militao, de Vinicius Junior és Arda Guler sem bevethetők, Medy pedig kérdéses.

A vendégeknél Schäfer mellett Rani Khedira és Dehl vannak a sérültlistán, Haberer pedig eltiltását tölti, amit még a tavalyi EL-nyolcaddöntőben szedett össze. Az Unionnal nyárig szerződést kötő 121-szeres olasz válogatott Bonucci szereplése egyelőre kérdéses.

Tudtad? Az Union Berlin a 15. német klub, amely indul a BL-ben, ennél egy ország sem adott több csapatot a sorozatnak.

Az berliniek szezonrajta jól sikerült, de az utóbbi két Bundesliga-meccsen mégis alulmaradt a csapat. Ennek ellenére nincs okuk nyomni a pánikgombot, remek kis garnitúra állt össze, a sokoldalú Gosens pedig új dimenziókat hozott. A támadószekcióban van bőven opciója Urs Fishernek, többek között Becker, Volland is küzd a kezdésért.

[4315008] 2023-09-20 18:45:00 Real Madrid - Union Berlinx

Mire érdemes fogadni?
 

Az Union ugyan még soha nem indult a BL-ben, viszont az UEFA-sorozataiban az utóbbi nyolc meccséből csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát. Persze a korábbi ellenfeleket nehéz lenne egy lapon emlegetni a Reallal és mindent összevetve szerdán kora este azért kényelmes madridi siker lehet kilátásban.

Az Ancelotti-legénység szekere szépen hasít, de a csapat az utóbbi 4/3 meccsén kapott gólt, a debütáló Uniontól így nem ördögtől való várni egy szépségtapaszt, még ha a meglepetés nem is jön össze. Az alábbi, 2-szeres körül pakolható tippben viszont még benne van pár olyan forgatókönyv is, amire bőven büszkék lehetnének Schäferék.

 

Tipp: Dupla esély & Mindkét csapat betalál - 1X + igen @2.02