Darts

Bátor tippekkel támadunk Smith és Price meccsén

Papíron az angol és a walesi nagyágyúnak sem kellene, hogy gondot okozzon a szerdai nyolcaddöntője.

Szerdán a felső ág második körös összecsapásaival folytatódnak a küzdelmek és ezúttal már nem kettő, hanem három szettet kell nyerni a továbbjutáshoz. A tábla ezen felén Michael Smith és Gerwyn Price a két legnagyobb esélyes, ők egyaránt magabiztos rajtot vettek.
 

Eljött Smith ideje?


Előbbire a folytatásban Brendan Dolan vár, amely mérkőzés azért lesz érdekes, mert a világelső angol ezen a körön még soha nem jutott túl a World Grand Prix-n. 'Bully Boy' első meccsén már megénekeltük, hogy messze ez a leggyengébb major tornája, igaz hétfőn erre semmilyen jel nem utalt, hiszen kifejezetten magas, 96-os átlaggal nyert 2-0-ra. Ha megtartja ezt a formáját Smith, akkor az északír ellen sem féltjük, aki azért jóval szerényebb teljesítménnyel borította a papírformát Dirk van Duijvenbode ellen. A világbajnoknak a beszállózása és a kiszállózása egyaránt nagyon hatékony voltt, ha pedig ezekben jó Smith, akkor nehéz rajta fogást találni, mert a tömeg ritkán hagyja cserben. Itt az ideje végre, hogy 'Bully Boy' a WGP-n is nagyot menjen.


✅ Tipp: Smith nyer + legtöbb 180 + legmagasabb kiszálló @2.25
 

Fogadási határidő: október 4. 20:00


Price már tudja milyen messzire jutni ezen a tornán, hiszen az elmúlt három évben mindig ott volt a legjobb négy között, 2020-ban pedig meg is kaparintotta a trófeát. Kíváncsian várjuk, hogy ebben az évben milyen formát mutat majd, ugyanis ősszel egyelőre nem a topjátékát hozta.

Az első körben ugyan 2-0-ra nyert a világranglista-kilencedik Danny Noppert ellen, de a hollandnak nyila volt az első szettért. Megúszta Price és utána nagyot mentett egy 100 feletti kiszállóval, ami szépen össze is törte Noppertet. De lehetett volna akár ez jóval szorosabb meccs is.

Price ellenfele a következő körben az a Krzysztof Ratajski lesz, aki James Wade legyőzésével egy szép skalpot ejtett, de az igazásghoz hozzátartozik, hogy az angol nem játszott igazán jól. Ahogy mondani szokták, inkább a küzdelem dominált a meccsükön. Ennél valószínűleg több kell majd a lengyeltől, ha Price-t le akarja győzni, de nehéz lesz úgy fejlődést mutatni, hogy a legtöbb egymás elleni meccsüket a walesi nyerte.


✅ Tipp: Price nyer és dob 3.5-nél több 180-at és 117.5-nél magasabb kiszállót @ 3.75
 

Fogadási határidő: október 4. 20:00


Az est folyamán láthatunk majd még egy Andrew Gilding - Gary Anderson és egy Stephen Bunting - Martin Schindler csörtét. Négyőjük közül messze a skót nyújtotta a legjobb játékot az első körben, míg Gilding volt a legkevésbé meggyőző, így abban a párharcban egyértelmű, hogy kit favorizálunk. Persze az angol még bőven feljavulhat hétfőhöz képest és akkor rögtön egy szorosabb meccsbe kényszerítheti a kétszeres világbajnokot.

Az angol-német nyolcaddöntő viszont előzetesen is nagyon izgalmasnak ígérkezik, mert egyiküktől sem elvárható, hogy ledominálja ezt a találkozót. Mindketten hullámzóak voltak már az első körben is és alapból jelenleg hasonló tudással rendelkeznek. Minden adott tehát ahhoz, hogy ez a csörte elmenjen akár döntő szettig.