Tenisz

Duplázóval megyünk a formán kívüli görög ellen

Stefanos Tsitsipas lehet a következő nagy sztár, akinek idejekorán csomagolnia kell Sanghajban.

Szombaton még mindig második körös meccseket rendeznek majd Sanghajban, avagy újabb kiemeltek mutatkoznak be. Eddig azért szép kis csillaghullást láthatunk, amelyből a magyar fiúk is kivették a részüket, hiszen Fucsovics Marci a 14. kiemelt Felix Auger Aliassime ellen nyert óriási csatában, míg Marozsán Fábián hatalmas meglepetésre két játszmában küldte haza a 11. kiemelt Alex De Minaurt. De nincs már versenyben Alexander Zverev, Holger Rune és Lorenzo Musetti sem.

A szombati játéknapon a legnagyobb sztárok közül egyértelműen Stefanos Tsitsipast féltjük a leginkább, aki a szezon második felére elég mélyre csúszott.

A görög teniszező az év elején Melbourne-ben még Grand Slam-döntőt játszott, az elmúlt hetekben viszont szinte bárkitől képes volt kikapni.

Emlékezhetünk, hogy a US Openen 1.10 körüli favoritként betlizett a második körben, majd a Davis Kupában a szlovákok ellen vért kellett izzadnia és nem kis meglepetésre Alex Molcantól kikapott. Ezt követően utazott Pekingbe, ahol szintén nem kellett túl sok napra foglalni a szállást, hiszen rögtön az első meccsén elhasalt Nicolas Jarry ellen, természetesen ismételten favoritként. Ezek után nagy kérdés, hogy össze tudta-e kapni magát erre a tornára...

Papíron komoly esélyesként várja a bemutatkozást Rinky Hijikata ellen, ami nem feltétlenül Tsitsipas formájának szól, sokkal inkább az Ausztrál Open-meccsüknek. Melbourne-ben ugyanis az ausztrál srác a hazai pálya ellenére nem igazán tudta felvenni a kesztyűt a göröggel és elég simán kikapott. Nem biztos azonban, hogy okos dolog erre a mérkőzésre alapozni, hiszen mint említettük, Tsitsipas a szezon második felére esett vissza, míg Hijikata egyre több rutint szerez az ATP Touron

Fogadás szempontjából mindenféleképpen Hijikata felé kacsingatunk, aki ritmusban van és nyomás nélkül egész nyugodtan elvihet egy szettet, de látva a görög formáját, még a meglepetést sem zárnánk ki.


✅ Tipp: Hijikata +1.5 szett hendikep @2.04
 

Fogadási határidő: október 7. 06:00