Magyar foci

Megér egy ezrest, hogy a Fradi megnyeri az EKL-t?

Az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem a Fradi kezéből a tavalyi döntős otthonában. Lehet nagyot álmodni?

Keserédes döntetlent ért el a Fiorentina otthonában a Ferencváros együttese a Konferencia Liga csoportkörének második fordulójában, ezzel pedig megőrizte első helyét az F jelű csoportban. Bár a mérkőzés előtt alighanem a magyar bajnok aláírta volna az egy pontot, azonban miután már kétgólos előnyben is volt és az olaszok csak a 93. percben esett góllal tudták döntetlenre menteni a meccset, utólag már lehet némi hiányérzete a csapatnak. 

"Abszolút nem vagyok szomorú és nem kesergek. Ez egy fantasztikus meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, mert 65 percig jobban futballoztunk. Ez egy plusz pont, amit szereztünk. Persze lehetett volna győzni, vagy még jobban játszani, de nincs miért bánkódni. A 60. perc környékén megszerezhettük volna, de a 97. percben akár meg is kaphattuk volna a harmadik gólt. Ilyen a futball" - értékelt a firenei találkozó után a magyar bajnok szerb szakembere, Dejan Sztankovics.

Kollégája, Vincenzo Italiano úgy fogalmazott, ennyit érdemelt a Fiorentina, mert a rivális az első 60 percben sokkal jobban játszott. "Utána mi kerültünk fölénybe és megérdemelten egyenlítettünk. A becserélt játékosok nagyon jól teljesítettek, nekik köszönhető ez a pontszerzés" - mondta a Fiorentina trénere, aki szerint a meccs első kétharmadában lassú volt a játékuk és nem tudták kihasználni a széleken lévő gyors és erős futballistáik képességeit, valamint a párharcokban is rendre alulmaradtak.
  
A Ferencvárosnak a 2-2-es döntetlennel ugyan megszakadt a tíz tétmérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, de a veretlensége tovább folytatódott. A három hét múlva sorra kerülő harmadik körben az ugyancsak négypontos, de kevesebb szerzett gólja miatt második belga Genk vendége lesz.

 

81-szeres pénzt fizet a Fradi végső sikere

A Fradinál a csoportkörbe jutást követően néhányan - köztük a volt edző Csercseszov - arról beszélt, hogy a zöld-fehéreknek van esélye megnyerni a harmadik számú európai kupasorozatot. Elnézve a sorozatban részvevő topligás együtteseket valamint majd az Európa Ligából csatlakozó gárdákat, azért ez a kijelentés több mint meredek, ugyanakkor a Ferencváros csütörtök este bizonyította, hogy ebben a ligában az élcsapatok közé illik sorolni. 

A Fiorentina tavaly egészen a döntőig menetelt a Konferencia Ligában, a Fradi pedig ennek a finalista csapatnak az otthonában állt oly' közel a győzelemhez. 

A Konferencia Liga végső győztesére kínált szorzók alapján kialakult erősorrendben a Fradi a 16. a sorban, Sigérék kupagyőzelmét 81-szeres szorzón mérik a fogadóirodák. A Fradi előtt lévő csapatok között azonban jó pár olyat találunk, amely biztosan nem erősebb, mint a Fradi, ilyen például a Slovan Bratislva (51.00), a Ludogorec (41.00). A csütörtökön majdnem legyőzött Fiorentina egyébként a második legnagyobb esélyese az EKL-nek, végső sikerét 8.50-es oddson adják. 

***********

Konferencia Liga 2023/24 - Végső győztes 

Ferencváros@81.00