Darts

Akár ötszörözhetünk is a Smith-Price csúcsrangadón

Jönnek az elődöntők Leicesterben, a felső ágon Smith - Price, az alsó ágon Humphries - Cullen csörtét rendeznek.

Három angol az egy szem walesi ellen! Kemény hétvége elé néz Gerwyn Price - aki sorozatban negyedszer jutott be a World Grand Prix elődöntőjébe -, hiszen szombaton a világelső és regnáló világbajnok Michael Smith-szel néz farkasszemet, ha pedig továbbjut, akkor a döntőben is biztosan angol ellenfele lesz. Nagyon régóta várnak egyébként az angolok egy WGP-trófeára, legutóbb 2013-ban Phil Taylor emelhette magasba.

Smith és Price nem nagyon hagyott kérdőjelet a felső ágon, mindketten úgy jutottak el idáig, hogy szettet sem veszítettek. Előbbi ezzel az elődöntővel már messze túlszárnyalta a korábbi WGP eredményeit, hiszen előtte a második körnél tovább nem tudta verekedni magát. Nagyon nem kellett szétszaggatnia magát "Bully Boy"-nak ezért az elődöntőért, ugyanis Rydz, Dolan és Gilding sem nyújtott igazán magas színvonalú játékot. A nagy teszt most következik a világelsőnek.

Én és Gezzy mindig nagyszerű mérkőzést játszunk. Általában jó a hangulat és nagyon pörgős a meccs, megpróbáljuk most is maximálisan kiszolgálni ezt a remek közönséget - mondta Smith.

Noha Smith a regnáló világbajnok, de a walesi egyelőre meggyőzőbbnek tűnt a tornán, ennek köszönhetően pedig Price-t valamivel esélyesebbnek gondolják a döntőre. Ez persze nem azt jelenti, hogy az angol ne emelhetne a játéka színvonalán, hiszen eddig rá sem volt kényszerítve arra, hogy a legjobbját tegye a színpadra.

Éppen ezért győztesre nem mernénk tippelni, abban viszont látunk fantáziát, hogy 24.5-nél több legben dől el a továbbjutó kiléte. Mivel az elődöntőben már négy nyert szett szükséges és legalább egy 4-2-vel kalkulálunk, így szettenként 4.1 leget kellene lehozniuk. A másik tipp amibe befektetünk, hogy mindkét játékosnak lesz bullos kiszállója, erre ötszörös kasszát fizetnek.


✅ Tipp #1: Legek száma 24.5 felett @1.95

Tipp #2: Mindkét játékosnak lesz legalább 1 bullos kiszállója @5.00
 

Fogadási határidő: október 7. 20:00


Papíron az első elődöntőtől várjuk a nagyobb showt, de hatalmas meccset játszhat egymás ellen Humphries és Cullen is. Bármelyikük is jusson tovább, az már most biztos, hogy egyrészről tuti lesz angol a döntőben, másrészről egy új WGP-döntőst is köszönthetünk majd vasárnap, hiszen egyikük sem járt még ilyen magasságban ezen a torán.

Nagyon-nagyon sokat jelentene mindkét játékosnak, ha fináléba jutna és a trófeáért játszhatna. Humphries most már jó ideje üldözi az első major címét és az elmúlt másfél évben általában a négy között fogyott el nála a lendület. Kíváncsian várjuk tehát, hogy most sikerül-e megugrania ezt a szintet.

Az biztos, hogy a pénteki negyeddöntőből mindketten táplálkozhatnak, hiszen egyaránt hátrányból tudtak fordítani. Különösen Humphries ásta nagyon mélyre magát, ugyanis a negyedik szettben három meccsnyilat kellett kibekkelnie Peter Wright ellen. Nyilván ott már nem a saját kezében volt a sorsa, de összességében szépen felépítette magát a kétszettes hátrányból.

Érdekes, hogy a fogadóirodák viszonylag egyértelműen állást foglalnak Humphries mellett, pedig mentálisan ez biztosan nem lesz egyszerű feladat a fiatalabb angolnak. Jól ismerik egyébként egymást, de ilyen súlyú meccsük még nem volt a profik között egymás ellen.

Hosszú, feszült és izgalmas elődöntőt várunk.


✅ Tipp #1: Legek száma 23.5 felett @2.00

Tipp #2: Mindkét játékosnak lesz 110+ kiszállója @2.00
 

Fogadási határidő: október 7. 21:00