NB I

Ajándék a Fradi nyeretése a Debrecen ellen, de nem ennyiért!

  • varin

Sztankoviccsal még veretlen a Fradi, de kérdés, fel tud-e állni a firenzei pofonból.

1.80-on nyitott a Ferencváros hazai győzelme a Debrecen ellen, ám a bajnok sikere már csak 1.40 körül fogadható. Az egyértelmű, hogy a nyitó szorzón volt érték a hazaiban, de a lecsökkent számon már alternatív verziót kell keresnünk. De van esély rá, hogy a hajdúságiak ismét megtréfálják a listavezetőt?

Májusban ugyanis egy remek mérkőzésen a Loki 3 lőtt góllal vitte el a 3 pontot az Üllői útról, akkor pedig ez egy hatalmas lépés volt a bronzérem felé. Persze a Fradinak nem volt tét ezen a találkozón, ahogyan az egész tavaszra kicsit leeresztett Sztanyiszlav Csercseszov legénysége, de az 1-3 akkor is szépet szólt a vendégek szempontjából.

A Lokinak ritkán van könnyű dolga a IX. kerületben

Hasonlóan lezser Fradira nem számítunk, hiszen Dejan Sztankoviccsal szárnyal a csapat, a bajnokságban pedig zsinórban öt győzelmet számlál a zöld-fehér alakulat, melyből háromszor is hatig jutott. Más kérdés, hogy mennyit vett ki fizikálisan és mentálisan a csütörtöki, firenzei 2-2, ahol ha a meccs egészét nézzük, örülhetett a Fradi az 1 pontnak, de azért a 93. percben elbukni a sikert az Artemio Franchiban, az nagyon fájhatott.

Minden bizonnyal pihenteti is majd néhány játékosát Sztankovics a Loki ellen, így mondjuk Pesics, Lisztes, Abena vagy Besic kezdetésére jó esély van, de ez még így is nyilván legalább akkora minőséget képvisel, mint a túloldal legjobb kezdője.

Különösen azért, mert Debrecenben valami nagyon eltörni látszik. A miskolci és paksi vereség után az Újpest a lehető legfájóbb módon vitte el a 3 pontot a Nagyerdőből. Mint emlékezetes, egy finoman szólva is vitatható kiállítással hamar emberelőnybe kerültek a lilák, ám a fór a 83. percig a Lokinál volt. Hiába azonban a hátrány és a gyenge játék, Nebojsa Vignjevicsék végül mégis nyerni tudtak. Márpedig a Loki most nagyon sok sebből vérzik, így legalább az egyik pont megtartása sokat ért volna mentálisan.

Az, hogy szinte alig van csatárjátéka a Lokinak, Dorian Babunski eligazolása óta köztudott tény, de cserébe most még Dusan Lagator játékára sem számíthat Szrdjan Blagojevics mester, így Dreskovics mellett még egy középhátvéd maródi. Nagy kérdés, hogy így Romancsuk mellett ki játszik majd kényszerposzton, de ez így nagyon lyukacsos védelemnek ígérkezik.

A vendégek persze elszántak, Bódi Ádám sem felejtette el, milyen fontos meccset nyertek meg tavaly a Groupamában. "Nagy változásokon ment át a Fradi az elmúlt időszakban, edzőt cserélt, viszont saját magunkra kell figyelnünk. A siker érdekében rendbe kell tennünk a védekezést, elöl pedig jobban kell sáfárkodjunk a lehetőségeinkkel. Nyilván szerencse is kell hozzá, de egyszer már sikerült nyernünk a Groupama Arénában, ráadásul közeli az élmény, ezt kell megragadjuk vasárnap" - nyilatkozta Bódi.

Nem sok érvünk van jelenleg a Fradi ellen, hacsak nem a fáradtság, de ezt is meg tudja oldani a szerb mester a bő keretének köszönhetően. A Loki védelme hézagos, Megyeri Balázs pedig minden ziccert nem tud fogni. Papíron igen sima meccset hozhat a rangadó, így a Fradit támogatjuk tippjeinkkel, még az oddscsökkenés ellenére is.


✅ Tipp #1: Ferencváros 2.0 gól felett @1.73
 

✅ Tipp #2: Lesz 2-0-s eredmény a meccs során @2.16

Tipp #3: Lisztes Krisztián gólt szerez @3.10

 

Fogadási határidő: október 8. 18:30