EURO 2024

Nem várunk meglepetést a horvát-török derbin

Déli szomszédunk csoportjában még négyen is küzdenek a top 2-ért, Modricék ezért hatalmas lépést tehetnek csütörtökön.

A 2024-es Eb-selejtező D-csoportjában eddig érvényesült a papírforma és az utóbbi két világbajnokságon nagyot menetelő Horvátország áll az élen. Teszi ezt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint üldözői, tehát kísértetiesen hasonlít a helyzet a magyarokéra. A kvalifikációs ötös rangadója következik csütörtökön, hiszen a folytatást második helyről váró törökök érkeznek az eszéki Opus Arenába.

Érdekesség, hogy Japán két nagy futballnemzetnél is edzőváltást ért el, hiszen Németország után Törökországot is négy lőtt góllal verte szeptemberben, ez pedig az utolsó csepp volt a pohárban a török szövetség részéről. Sokat számított, hogy az ősi rivális örmények ellen is csak 1-1-re futotta Stefan Kuntznak, aki alatt nem kérdés, hogy alulteljesített a csapat. A törökök végül a Roma-legenda Vincenzo Montellát nevezték ki, aki azzal a mottóval érkezett, hogy újra örömteli pillanatokat akar szerezni a szurkolóknak.

Öröksége azért nem katasztrofális, a csapat viszonylag egyben van, de első tétmeccsén lesznek fontos kihagyók, az Al Ahli-sztár, Demiral eltiltás miatt, a Real Madrid 18 éves tehetsége, Arda Güler pedig térdproblémák miatt nem bevethető. A hazai oldalon a rutinróka Perisic és Ivanusec maródiak, Dalic mester nélkülük is egy végtelen rutinnal rendelkező kezdőt rakhat majd a pályára.

A horvátok a selejtezők nyitó körében meglepő módon csak 1-1-et értek el Wales ellen, de utána nem néztek hátra. Az ezt követő három meccsen úgy gyűjtöttek kilenc pontot, hogy még gólt sem kaptak és 2-0-ra nyerni tudtak Bursában is a törökök vendégeként. Júniusban a Nemzetek Ligájának döntőjében is érdekeltek voltak, ahol szintén lehozták kapott találat nélkül, de a büntetőpárbajban végül alul maradtak Spanyolországgal szemben. Az Eb-re mindenesetre szinte biztosan kijutnak, főleg, ha újfent legyőzik Yilmazékat, akik fő riválisukká léptek elő.

Mire érdemes fogadni?

Azt tehát láthatjuk, hogy a horvátok védelmét piszok nehéz feltörni, az eddigi négy kvalifikációs találkozón mindössze egyszer kapituláltak. Ne felejtsük, hogy a világbajnokságon még a brazilokat is nullán tartották, ez pedig nem véletlen, a hátsó alakzat tele van klasszis játékosokkal. Nem véletlenül fizet 2-szeres felett a BTS, a tét ráadásul egyre nagyobb, így amúgy sem várnánk gólparádét. A két csapat utóbbi 6/5 egymás elleni meccsén amúgy is underes eredmény született, így végül egy nagyon óvatos tippet rakunk össze, amelynek még két fajta döntetlen is jó lehet a kisebb arányú hazai sikerek mellett.


✅ Tipp1: 1x + 2.5 gól alatt @ 1.88
 

Fogadási határidő: október 12. 20:45