Női kézilabda

Ausztriában vendégszerepel a magyar válogatott, ezt néztük ki a meccsére

Az EHF Európa-Kupa keretén belül Golovin Vlagyimir lányai vasárnap Ausztriával találkoznak Schwechatban.

Ahogy szerdán már megírtuk, a 2024-es női kézilabda Európa-bajnoki selejtezője helyett (mivel rendező országként automatikusan részt veszünk a kontinensviadalon) az EHF Európa-Kupán szerepel a magyar válogatott. Sajnos a nyitómeccsünk nem sikerült, vasárnap viszont javíthatunk, hiszen Ausztriába látogatunk, ahol a bukmékerek szerint toronymagas esélyesek vagyunk, sikerünkre ugyanis átlagosan mindössze 1.10-szeres pénzt fizetnének ki...

Csapathírek

A szerdai, debreceni, ütközeten a félig-meddig tartalékos magyar válogatott az első félidőben még tartotta magát a szinte a legjobbjaival felálló Norvégia ellen, azonban a második játékrészben a skandinávok állva hagytak minket, s végül hét góllal, 38-31-re nyertek.

Vasárnap viszont még úgy is kötelező a javítás, hogy a hétzközi találkozóra Szöllősi-Zácsik Szandrát és Janurik Kingát be sem tudta hívni Golovin Vlagyimir, majd menet közben Vámos Petra és Böde-Bíró Blanka is kidőlt. Utóbbit nem, előbbit viszont Simon Petra révén pótolja a szövetségi kapitány a hétvégi találkozón.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC) KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (Gloria Buzau, román).
Irányítók: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), PÁL Tamara (Gloria Buzau, román), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO KC).

Golovin Vlagyimir a norvégok elleni meccset követően az MTI-nek rámutatott: az első félidőben jól és szervezetten ment  a támadás, Debreczeni-Klivinyi remekül irányított, bár a gyors visszarendeződés már ekkor sem működött, ezt támadásban tudták kompenzálni. A szünet után javult a norvégok védekezése, így a magyar válogatott nem tudta jól befejezni a támadásokat, illetve sok gólt is kapott.

"A második félidőben ötpercenként változott a védekezés, aztán a 15. perctől a támadás sem működött igazán, inkább talált gólokat szereztünk, a következő ellenfél ellen ezeket a hibákat nem követhetjük el" - szögezte le.

Büszkeségét fejezte ki, hogy játékosai annak ellenére sem adták fel, küzdöttek és mindent megtettek a közönség kiszolgálásáért, hogy nagy hátrányba kerültek. Meglátása szerint reális eredmény született.

Vasárnapi ellenfeleink, vagyis az osztrákok, az utóbbi években nem igazán jutottak ki komoly tornára. Eb-n 2008 óta nem jártak, a 2024-es részvételüket is lényegében csak annak köszönhetik, hogy rendezők lesznek. A 2021-es világbajnokságon a 16. helyen végeztek (előtte 2009-ig nem jutottak ki), a 2023-as tornára szabadkártyával kvalifikáltak, olimpián pedig 2000 óta nem jártak, igaz, még a jövő évire kijuthatnak...

Szerdán a szintén Eb-társrendező Svájccal csaptak össze a mostani sorozatban, idegenben, ahol papíron esélyesebbek voltak, de mégis hat góllal (!), 33-27 arányban kikaptak. A kezdéskor nagyon beragadtak, a svájciak 5-0-val indítottak, ami meghatározta a mérkőzést, hiszen a második félidőben már csak kozmetikázni tudtak az eredményen nyugati szomszédjaink.

Ellenfelünk egyik legjobb játékosa az a Kovács Patrícia, aki magyar gyökerekkel is rendelkezik, s vasárnap 75-ödször lesz osztrák válogatott, nyáron pedig a Mosonmagyaróvártól a Hypo együtteséhez igazolt.

"Örülünk, hogy ezúttal nem kell a kvalifikációban részt vennünk, hanem nyomás nélkül fejleszthetjük csapatunk az EHF-Euro Kupában, így sok mindent kipróbálhatunk. A korábbi években rengeteg változás történt válogatottunkban, most már néhány éve együtt van a gerinc. Remélem lesz esélyünk Magyarország ellen, bár sajnos a legjobb meccseinket nem a magyarokkal játszottuk, azonban arra apellálunk, hogy ezen most tudunk változtatni" - mondta Kovács az eurohandball portálnak.

Mire érdemes fogadni?

A két válogatott legutóbb a 2019-es világbajnoki pótselejtezőn találkozott, akkor az első meccsen a mieink kint 41-23-ra nyertek, míg a hazai visszavágót 28-19 arányban húzták be.

Azóta némileg azért fejlődtek az osztrákok, de kétségtelen tény, hogy a magyar válogatott lényegesen nagyobb játékerőt képvisel. Ugyanakkor a mieink tartalékosak lesznek vasárnap, de így is illene győznünk.

A kérdés csak a különbség. A bukmékerek a hendikephatárt jól húzták meg, nem is piszkálnánk, viszont a gólokban lehet keresni való. Lényegében ugye egy felkészülési mérkőzésről beszélünk, a felek a hétközi összecsapásai is igen gólgazdagra sikeredtek, s a korábbi egymás ellenijeik is a találatokról szóltak. 

Az alap 59,5-es határon tehát az overt húzzuk be, ami mellé odarakjuk a mieink győzelmét, így pedig közel kétszeres szorzón tudunk fogadni a találkozóra, ami megérhet egy misét.


✅ Tipp #1: Magyarország nyer és 59,5 gól felett - Igen @1.95

Fogadási határidő: október 15. 17:00