EURO 2024

Ezzel dupláznánk a walesi-horváton

Mindkét válogatottnak fontos a vasárnapi a találkozó, ennek megfelelően választottunk tippet rá.

A vasárnapi Európa-bajnoki selejtezők egyik rangadóját Cardiffban rendezik, ahol Wales és Horvátország csap össze. A bukmékereknél a vendégek az esélyesebbek ugyanakkor, sikerükre, háromesélyben, átlagosan szűk kétszeres szorzón lehet fogadni.

Csapathírek

A walesiek eddig felemásan teljesítenek a selejtezősorozatban, hiszen öt meccsen hét pontot szereztek meg, amivel a negyedik helyen állnak, s három egységre vannak a még továbbjutást érő második helytől... 

Mindez főként úgy tűnik kevésnek, hogy egy horvátországi 1-1-gyel kezdtek, majd a letteket 1-0-ra verték hazai pályán. Ezt követően viszont jött két zakó, előbb komoly meglepetésre 4-2-re kaptak ki hazai pályán Örményországtól, majd 2-0-ra Törökországban. A szeptemberi etapban egy selejtezőt játszottak, akkor 2-0-ra nyertek Lettországban (ami mellett a Dél-Korea elleni gól nélküli barátságos találkozót vívták meg).

A héten már szerdán pályára léptek, no, de csak egy edzőmeccs keretén belül, amikor is otthoni környezetükben 4-0-ra verték a jóval gyengébb Gibraltár együttesét, avagy a felhozó meccsük sikeresnek mondható a vasárnapi rangadó előtt.

Rob Page hétvégén egyébként Ramsey, Johnson és Morrell játékára sem számíthat, utóbbi még eltiltás miatt nem léphet pályára.

A horvátok a csütörtöki meccsükig jól teljesítettek a csoportban, hiszen a Wales elleni remit követően Törökországban győztek 2-0-ra, majd a lettek 5-0-ra ütötték ki otthon, míg Örményországból is elhozták mind a három pontot (1-0), menet közben pedig a Nemzetek Ligája négyesdöntőjében végül az ezüstérmet szerezték meg.

Azonban hét közben meglepetésre hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a törököktől, így pedig őrségváltás történt az élen, déli szomszédjaink a második helyre csúsztak vissza a D jelű csoportban, s félholdasok három ponttal elhúztak, igaz, eggyel több mérkőzést vívtak meg.

Zlatko Dalic csütörtökön Caleta-Car, Ivanusec, Kramaric, Perisic és Orsic játékára sem számíthatott, akik a hétvégén sem állnak a rendelkezésére.

Mire érdemes fogadni?

A walesieknek nyerniük kell, ha életben akarják tartani reményeiket a kontinensviadalt illetően, de a horvátokra is ráférne a siker. Avagy egy igen komoly téttel bíró találkozóról beszélünk, s mivel már a selejtezősorozat vége felé járunk, így nem lennénk meglepve, ha egy ilyen horderejű találkozón több, mint 4,5 büntetőlap kerülne kiosztásra.

Még akkor is, ha márciusi, horvátországi meccsükön csak két sárgát hoztak össze a felek, valamint a játékvezető, Massa, az utóbbi időkben a válogatott mérkőzéseken nem sokszor nyúlt a zsebéhez...


✅ Tipp: Büntetőlapok száma 4,5 felett @2.03

Fogadási határidő: október 15. 20:45