Felkészülés

Lendületből lenyomja Mexikót is a német válogatott?

Jól indult az új korszak a Nationalelfnél, amely Nagelsmann irányításával újabb győzelemre hajt hétfő éjjel.

Magyar idő szerint hétfő éjjel 2 órakor Philadelphiában csap össze Németország és Mexikó csapata. A barátságos mérkőzésre a bő 67 ezres befogadó képességgel bíró Lincoln Financial Fielden kerül sor, ahova ismét rengeteg szurkolót várnak. A németek előző, USA elleni meccse közel telt házas volt, mondjuk a hazai szimpatizánsoknak végül sok örömük nem volt, kivéve, hogy láthattak pár világbajnok labdarúgót játszani.

Sikerül végre hátrahagyni a nehéz időszakot?

Mondjuk a Nagelsmann-éra azért nem indult zökkenőmentesen, hiszen Pulisic bomba góljával még az amerikaiak szerezték meg a vezetést, de Gündogan még a félidő előtt egyenlíteni tudott. A második játékrészben aztán két gyors góllal meg is fordította a meccset a Nationalelf, amely 19 kapura lövéssel próbálkozott a 3-1-re megnyert találkozón. Úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér, hiszen egyre fogynak a felkészülési lehetőségek a jövő évi, hazai rendezésű Eb előtt. Flick kirúgása óta tehát zsinórban kettőt nyert a csapat, Mexikó ellen pedig jellemzően jól ment a múltban, 14 tétmeccsből csak kétszer kapott ki ellene.

Tudtad? A jelenlegi német keretben Thomas Müller húzta fel legtöbbször a címeres mezt (145) és lőtte a legtöbb gólt (45) is.

Nagelsmanntól nagy változtatás nem várható a kezdőt illetően, de Goretzka, Süle és Brandt is akár már az első perctől a pályán lehet. Kimmich ugyebár már korábban visszautazott Münchenbe megfázás miatt, más fontos hiányzó viszont nincs a csapatnál. A hazai oldalon sincsenek kihagyók, a kulcsemberek között a Fulham-csatár Raúl Jiménez, a korábbi Napoli-légiós, Lozano, és a kapuslegenda, Ocho emelkedik ki.
 

Mire érdemes fogadni?

Az amerikaiak ellen féltettük a Nationalelfet és az El tri sem ígérkezik annyira könnyű feladatnak. Lozanóék az utóbbi tíz meccsükből csak egyszer kaptak ki, legutóbb Ghánát gyűrték le 2-0-ra. A felek legutóbb a 2018-as vb-n találkoztak, akkor a csoportkörben 1-0-ra a dél-amerikaiak örülhettek, a németek pedig szégyenszemre kizúgtak az egyenes kieséses szakasz előtt. Van tehát miért visszavágni, továbbá a momentumot is meg kéne ragadni, hiszen 2023-ban még Törökország és Ausztria jön a németeknek, tehát akár zsinórban öt sikerrel is fordulhatnak az Európa-bajnokság évére.

Az 1.60 körüli vendégodds csábító lehet, de mi inkább a kapura lövéssel szemezgetünk. Az USA ellen 19-6-ra nyerte ezt a mutatót a Nagelsmann-csapat, a fiatal trénertől már korábbi csapatainál is láthattuk, hogy filozófiája a masszív mezőnyfölényre és folyamatos próbálkozásokra épít. Ehhez képest a -2.5-es hendikep nem tűnik rossz üzletnek.


Tipp: Németország kapura lövések -2.5 @1.90
 

Fogadási határidő: október 18. 02:00