Nemzetközi foci

Duplázót néztünk ki az U21-es fiatalokra a belgák ellen

Nagy pofonból próbál magához térni a magyar U21-es válogatott.

Pénteken Skóciában lépett pályára a magyar válogatott, ahol gyakorlatilag egy félidő alatt darabjaira hullott az elmúlt hónapokban felépített U21-es csapat, ezzel pedig már most minimálisra csökkent a kijutási esélyünk az Eb-re. A belgák ellen egyértelműen a nyugatiak a favoritok, így papírforma szerint újabb vereség elé néz a válogatott.

 

Fotó: MTI

Gera Zoltán együttese már a második percben hátrányba került Skóciában, a hazaiak egyértelműen sokkal élesebben jöttek a meccsbe. Hogy ez mennyire a szövetségi kapitány felelőssége vagy a csapat gyámoltalanságát mire lehet visszavezetni, abba nem mennénk bele, de az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nem néz ki jól az első komolyabb rivális ellen az U21-es csapatunk.

Kedden a belgákkal hazai pályán játszunk, amely rivális eddig nem brillírozik, ettől függetlenül jóval erősebb csapatokban pallérozódnak a mieinkhez képest. Gera Zoltán a meccs előtt nyilatkozott a belgákról illetve a Hidegkúti Nándor Stadionban rendezendő 90 perc várakozásáról.

"Arra készülünk, hogy a belgák már a meccs elején gólt akarnak szerezni, nem alapozhatunk arra, hogy Málta, illetve Kazah­sztán ellen az utolsó tizenöt percben voltak eredményesek. Minden poszton képzett játékosokat vonultatnak fel a belgák, szélsebes szélsőik vannak, akik egy az egyben ügyesen cseleznek és a középpályásaik is atletikusak. Célunk, hogy mélyen, fegyelmezetten védekezve leszűkítsük a területeket, ne engedjük őket olyan helyzetbe, amikor egy az egyben vezethetik ránk a labdát. Valószínűleg ellenfelünk birtokolja többet a labdát, de amikor nálunk lesz, bátorságra lesz szükség, ki kell használnunk a lehetőségeinket. Megvan, mit szeretnénk, remélem, ez visszaköszön a pályán. Az az alap, hogy csapatként dolgozzunk, mindenkitől száztíz százalékot várok – ha így lesz, bármi megtörténhet.”

Tény, hogy eddig nem látunk egyáltalán lehengerlő játékot a belgáktól, miután kazahok elleni 1-0-ás siker mellett Máltán csak 2-0-ás siker jött össze, pedig két könnyű riválisról beszélünk.

Mire érdemes fogadni?

Biztos, hogy sokkal élesebben fog belemenni a magyar válogatott a meccsbe, még egyszer ilyen könnyen nem adja a bőrét a csapat. Ennek okán komolyan megszervezett védelemre számítunk, amely minél tovább tartani akarja az ikszet. Miután a belgák a találkozók első felében eddig nem voltak túl élesek és egyelőre nehéz látni, hogy pontosan mire is lehetnek képesek, duplázó felett elvisszük, hogy az 1. gól nem születik meg a 30. percig.


✅ Tipp: 1. gól megszületik a 30. percig - Nem @2.18