Sportfogadás

Így nyert egy tipsorral 2.3 milliárdot a világ egyik legszerencsésebb fogadója

A szelvény eredő szorzója nagyjából 480 milliószoros (!) volt, de a legszebb az egészben, hogy ezt freebetből kaszálta.

Októbert 14-én szombaton Ausztráliában került megrendezésre a világ legnagyobb összdíjazású lóversenye, a The TAB Everest. Az 1200 sprinttávhoz ezúttal is 12 ló állt oda a rajthoz, hogy versenybe szálljon a 20 millió dolláros díjazásért. Az első helyet végül "Think About it" kaparintotta meg, az előzetes favorit "I Wish I Win" pedig épphogy lemaradt az aranyról.

A verseny nem csak az eredmények miatt vitte a szalagcímeket, hanem mert egy szerencsés fogadó a főszponzor ingyenes versenyén telibe trafálta a teljes 12-es végső sorrendet, ezzel pedig 10 millió ausztrál dollárt, tehát kicsivel több, mint 2.3 milliárd forintot kaszált!

Az anonimitást kérő aucklandi játékos elmondta, hogy amikor látta a promóciót, úgy gondolta, miért ne adna neki egy esélyt és nem is gondolta túl választásait. "Őszintén szólva, nem hittem el, hogy nyerhetek. Amikor felhívtak, azt gondoltam, hogy ez egy átverés és utána vissza kellett telefonálnom, hogy győzzenek meg, mire végre leesett. 10 millió (ausztrál) dollárt nyerni egy ingyenes játékon egészen elképesztő." - mondta Fortuna kegyeltje.

Érdekesség, hogy ha ezt bukmékernél játszotta volna meg, akkor közel 480 millió (!) körüli eredő oddsot kapott volna. Azt, hogy mennyire volt nehéz megtippelni a végeredményt remekül szemlélteti, hogy egyik ló sem az előzetes esélyességi listához mért helyére futott be, bár a top 3 favorit mindegyike felért a dobogóra, a további sorrend elég randomra sikerült.

"A versenynek több, mint 400 millióféle lehetséges kimenetele volt és neki mégis sikerült pontosan eltalálnia. Ez az egyik legelképesztőbb fogadás, amit valaha láttunk" - mondta a promóciót szervező cég igazgatója, Cameron Rodger.


A 2023-as The TAB Everest végeredménye (zárójelben az előzetes erősorrend)
 

1. - (#3) Think About It

2. - (#1) I Wish I Win

3. - (#2) Private Eye

4. - (#9) In Secret

5. - (#12) Cylinder

6. - (#7) Hawaii Five Oh

7. - (#10) Espiona

8. - (#6) Buenos Noches

9. - (#11) Shinzo

10. - (#5) Overpass

11. - (#4) Mazu

12. - (#8) Alcohol Free