Bundesliga

Zsinórban negyedszer is kikap itt a Bayern?

Ugyan a müncheniek történelmileg a bajnokijaik 71 százalékát behúzták a Mainz ellen, most épp rossz szériában vannak.

Az 1.30 alatti vendég szorzó mindig elég beszédes, papíron ilyen meccseken tükörsima, hendikepes “V” várható. Igen ám, csak a Bayern München az utóbbi években nem nyerni járt a Mewa Arenába, ahol újabb csodára készül Bo Svensson legénysége.

Már önmagában az a tény, hogy a Bundesligában zsinórban háromszor megverte otthon a bajorokat a Mainz, is felér egy csodával, a széria viszont szombaton jó eséllyel megszakadhat. A 05-ösök ugyanis katasztrofálisan kezdték az új idényt és összesen már 12 bajnoki óta nem tudták nyertesen elhagyni a pályát. Legutóbb pont a Bayern ellen győztek, még hat hónappal korábban, ám azóta megrogyott teljesen a Svensson-csapat, amely a folytatást az utolsó előtti helyről várja, úgy, hogy átlagban 2.7 gólt kap meccsenként.

Ez aligha lehet jó előjel a lőtt gólok tekintetében Leverkusennel holtversenbyen első Bayern ellen, amely kezd rálelni a helyes útra Thomas Tuchel irányításával. A szezonindító Szuperkupa-kudarcot már rég elfelejtették Müllerék, azóta tíz tétmeccse veretlenek, 100 százalékosak a BL-ben és új sztárjuk, Harry Kane is könnyen beilleszkedett. Érdekesség, hogy utoljára hét éve volt olyan, hogy a Bayern hét veretlen bajnokival rajtoljon, akkor Carlo Ancelotti irányításával a 11. fordulóig tartott a széria.

Tudtad? A már nyolc találatnál járó Kane mellett a hatot számláló Sane is bombaformában van, aki az utóbbi öt bajnokin mindig kivette a részét a gólgyártásból.

 

Sané mellett Coman juthat majd újfent lehetőséghez, Gnabry ugyanis kéztörés miatt a kispadra szorult. A felállások tekintetében elmondható, hogy mindkét oldalon vannak fontosabb kihagyók, a hazaiaknál Onisiwo, Burkardt és az eltiltott El Ghazi, a vendégeknél Upamecano, Guerreiro és Neuer nem lesznek a pályán. Utóbbi már nagyon közel áll a visszatéréshez, amire közel egy évet kellett várni síbalesetét követően.

 

Mire érdemes fogadni?

Érdekes kis csörte lesz ez, amelyen tényleg óriási szenzáció lenne, ha a Mainz (újfent) megviccelné a Bayernt. Ugyan a válogatott szünet utáni első meccs a meglepetések melegágya, főleg azokoknál a csapatoknál, ahol a fél keret utazgatott az utóbbi hetekben, de ennek ellenére sem látjuk realitásnak a hazaiak pontszerzését.

A Mainz nagyon beragadt, két pontja és hat szerzett gólja nagyon beszédes, legutóbb a Leverkusen verte 3-0-ra saját közönsége előtt. Hasonló eredmény lehet kilátásban szombaton is, mi pedig a "V" mellett Kane-nek is bizalmat szavazunk, aki eddig átlagban 76 percenként szerzett gólt a bajnokságban.


✅ Tipp: Bayern nyer + Kane bármikor gólt szerez @1.71

Fogadási határidő: október 21. 18:30