Forma-1

2.20-as szorzót néztünk ki az Amerikai Nagydíjra

A sprintfutam alapján újfent Verstappen-show van készülőben.

Újabb sprinthétvége vár a Száguldó Cirkusz mezőnyére, az egyik legizgalmasabb pályán, hiszen az Amerikai Nagydíjnak az austini aszfaltcsík ad helyet. A pálya három merőben eltérő szektorból áll, így komoly kihívás elé állítja a pilótákat, de a nézők is rendre jól szórakozhatnak.

A pénteki időmérőn a vasárnapi futamra Charles Leclerc szerezte meg a pol pozíciót, így a vasárnapi futamon ő indulhat az élről, mögötte azonban Lando Norris és Lewis Hamilton is komoly kihívás elé állíthatja a monacóit.

Azonban a fő kihívó az egész mezőnynek a hatodik helyről rajtoló, már hivatalosan is világbajnok Max Verstappen. A holland a sprintfutamon - ugyan első helyről, - de meggyőző fölénnyel jelezte, hogy továbbra is a Red Bull diktálja az iramot. Hiába rontotta el az utolsó körét a pénteki időmérőn Verstappen, a bukmékerek 1.36 körülre árazták be a sikerét, amivel egyet kell értenünk, hiszen messze ő volt a legmeggyőzőbb a sprinten.

Nem úgy a csapattársa Sergio Perez, aki továbbra is szenved és csak a kilencedik helyről kénytelen indulni. Hiába gyors a Red Bull, nehéz látni, hogy ő is előretörjön, ugyanis a sprintfutamos veresnytempója messze elmaradt csapattársától.

Nehéz elképzelni, hogy a Ferrari igazán jó legyen a mai napon, hiszen ez az aszfaltcsík nagyon eszi a gumikat, márpedig az élcsapatok között egyértelműen a Ferrari a leggyengébb gumikezelést illetően. Ez sok jót nem sejtet sem Carlos Sainznak sem, Leclercnek, de az egyenesbeli tempója okán azért nem lesz könnyű erőből megelőzni a maraenllóiakat.

Mire érdemes fogadni?

Egy kétkiállásos futamra van kilátás, ami lehetőséget nyújt taktikázásra a csapatoknál. Verstappen tűnik a legerősebbnek, mellette viszont Hamilton és Norris egész hétvégén nagyon meggyőzően megy. Miután George Russellnek és Oscar Piastrinak is gyengébb hétvégéje van, nincs nagyon más rivális, aki Leclercen kívül megnehezítené a két brit dolgát.

Így egy hármasbefutónak adunk teret, tehát, hogy Verstappen, Norris és Hamilton végez az első háromban. Ezen a hétvégén ők a legerősebbek, így ha nem lesz műszaki probléma, nem látjuk veszélyben ezt a tippet.


✅ Tipp: Hármasbefutó: Max Verstappen, Lewis Hamilton és Lando Norris @2.20

Fogadási határidő: október 22. 21:00