Női kézi BL

Érdemes lehet nagyon megveretni a Fradit?

Az előjelek alapján nem sok jóra számíthatnak a zöld-fehérek Dániában.

Vasárnap a harmadik magyar csapat is pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, hiszen a Ferencváros az Esbjerg vendége lesz. A zöld-fehéreknek nincs túl sok esélyük Dániában, a bukmékerek ugyanis 1.10-szeres alatti pénzt fizetnének ki az Esbjerg sikerére.

Csapathírek

A dánok tavaly a negyedik helyen végeztek a BL-ben, az elődöntőben épp a Ferencvárostól szenvedtek vereséget. A nyáron kvázi együtt maradtak, nem gyengültek, avagy az idei évnek úgy vágtak neki, hogy mindenhol a csúcson szeretnének zárni.

Nos, a honi szuperkupát kezdésként elbukták, de a bajnokságban százszázalékosak, szerdán például a Skandeborg otthonában nyertek hattal. A BL-ben is jól mennek, habár Ljubljanában hattal kikaptak még szeptemberben, a Rapid Bukarest, a Metz és a címvédő Kristiansand is fejet hajtott előttük, utóbbi három hete, otthoni környezetében.

Azon a meccsen egyébként Kamp és Tranborg nem játszott, de a hétközi bajnokin már Kamp visszatért.

A Ferencváros viszont nagyon nem úgy muzsikál, mint ahogyan az elvárható lenne a tavalyi BL-ezüstérmestől. Az NB I-ben jönnek az eredmények, egyedüliként százszázalékosak a zöld-fehérek a bajnokságban, legutóbb szerdán léptek pályára, amikor az újonc Kozármisleny alakulatát 46-23-ra győzték le hazai pályán.

A BL-ben viszont már erősen akadozik a gépezet, hiszen a Metz, a Kristiansand és a Ljubljana ellen is kikaptak, méghozzá minimum hat góllal, míg legutóbb 24-24-es döntetlent játszottak a Rapid Bukaresttel, így négy kört követően a hetedik, már nem továbbjutó helyen tanyáznak (az Esbjerg egyébként a harmadik).

Nos, ennek meg is lett az eredménye, a nyáron kinevezett Martin Albertsen felbontotta a szerződését a románok elleni ikszet követően és távozott a csapattól, helyét Allan Heine másodedző vette át. Heinével egyébként a fentebb említett Misleny elleni, illetve a Vác elleni meccseket játszotta le a Fradi, az utóbbit 31-25-re nyerte meg.

A vendégeknél Cirjenics-Kovacsics és Szöllősi-Zácsik után Janurik is kidőlt, míg a szerdai bajnokin Kukely sem lépett pályára.

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb is említettük, a felek tavaly a sorozat elődöntőjében csaptak össze, s akkor igen komoly meglepetésre az FTC egy góllal nyerni tudott. A mostani előjelek után már valamilyen szinten a szoros mérkőzés is meglepetés volna a ferencvárosiaktól, a dánok lényegesen előrébb tartanak és minden téren sokkal jobb előjelekkel várják az összecsapást, amelyet ugye hazai pályán vívhatnak meg.

Mindemellett vissza is akarnak vágni a múlt szezonbeli kellemetlen elődöntős vereségért, amire igen nagy esélyük van. Olyannyira, hogy szerintünk a bukmékerek által felállított hendikepet is megcsinálhatják, avagy úgy véljük, hogy a dánok legalább hét góllal lenyomják az FTC-t.


✅ Tipp #1: Esbjerg -6,5 @1.80

Fogadási határidő: október 22. 16:00