La Liga

Kontrázzuk az abszurd lapos line-t? - tipp a spanyol kiesési rangadóra

A tavalyi Fuertesszel sem tudnánk megérteni ezt a határt, az ideivel pedig végképp furcsa.

Akik régóta figyelik a lapos fogadásokat, talán már nem lepődnek meg egy hihetetlenül magas, 7.0-s line-on, ha rangadóról van szó. Megszokhattuk ezt mondjuk egy Benfica-Portón, Roma-Lazión vagy egy kiesési derbin Spanyolországból, az utolsó fordulókban. Most azonban a 11. játéknapon is ilyen szám áll a Getafe-Mallorca meccs mellett, amelyet bár megmagyarázni lehet, egyetérteni vele aligha.

Tény, hogy a két csapat között csupán 3 egység van a tabellán, de a madridiak a 11. pozícióból várják a csörtét, vagyis azért nincsenek közvetlenül a veszélyzónában.

Szintén elvitathatatlan statisztika, hogy a liga két legkeményebb csapata találkozik, a Getafe például brutális szezont fut, meccsenként 5-ös feletti lapátlaggal, míg a Mallorca "csupán" 3,2 sárgát átlagol 90 percenként. Ha csak a számokat nézzük, a várható lapszám valahol 8 felett van, de azért a matek sosem ilyen egyszerű.

Nem igazán könnyíti meg a dolgunkat a mérkőzés játékvezetője sem, aki ezúttal Pablo González Fuertes lesz. A 43 éves rigó tavaly egészen masszív szezont futott, 19 bajnokin 6,05-ös átlaggal mutogatta a kártyákat, amivel a legkeményebb rigók közé kívánkozott.

Idén viszont szelídülni látszik, olyannyira, hogy a teljes La Liga-mezőny legkevesebb sárgáját átlagolja, 6 meccsen 3,83-at - igaz, kiszórt azért 2 piros lapot.

És hogy mit mond a múlt? Tavaly meglepően békés mederben folytak a meccsek, hiszen 5, illetve 1(!) lap került felmutatásra, előbbi éppen Fuertesszel, utóbbi a szélsőségesen underes Rojasszal. Persze ellenpéldát is tudunk, visszavonult cimboránk, Mateu Lahoz '22 tavaszán 5+7-ig vitte el a kártyákat.

Durvuló Getafe ide, lapok szempontjából remek párosítás oda, a 7.0-s line extrém. Ezt se a bajnokság korai szakasza, sem pedig a bíró idei szezonja nem tudja megindokolni, így mi bizony beküldjük az underes tippet erre a meccsre. Benne van persze egy 95. perces tömegbunyó, 4 piros lappal, de a véleményünk stabil, a tippünk pedig csak 8 laptól veszítene. Az nagyon sok... 


✅ Tipp #1: 7.0 lap alatt @1.80
 

Fogadási határidő: október 28. 18:30