NFL

Rizikós szelvénnyel köszörülnénk ki a csorbát

Két olyan csapattól várunk meggyőző sikert a 8. játékhéten, akik egyaránt idegenben lépnek pályára.

Az erős kezdés után lejtmenetbe kerültünk, de messze még az alapszakasz vége. Vasárnap teljes fordulót rendeznek, avagy minden csapat pályára lép, így még szélesebb palettáról válogathatunk. Íme két bevállalós tipp a 8. játékhétre.

 

Arizona Cardinals - Baltimore Ravens


Szépen megviccelt minket a múlt héten a Ravens. Lamar Jacksonék elképesztő verést mértek az NFC egyik legjobbjára, a Detroit 38-6-ra kapott ki a Baltimore-tól, ami előzetesen abszolút nem volt benne a pakliban. Jackson jóformán tökéletes játékot tett a pályára, 27 passzából 21 sikeres volt és 357 yardot haladtak előre. Működött a futás is, amellyel további 146 yardot mentek előre, míg a védelem megfogta az egyébként nem rossz erőkből álló detroiti offense-t. Egy ekkora győzelem óriási önbizalmat adhat a csapatnak, ami nem túl jó hír a szenvedő Cardinalsnak. Az Arizona erőn felül teljesített a szezon elején, az elmúlt fordulókban viszont már helyre állt a rend és nagyjából azt a gyenge játékot láthatjuk a csapattól, amelyre a szezon előtt számíthattunk.

A Ravens a labda mindkét oldalán dominálhat, ami a végére elég nagy különbséget szülhet a két csapat között. Egy rizikósabb, -13.5-ös hendikepet választottunk, mert tudásban bőven van két TD különbség a Ravens és a Cardinals között.

 

Washington Commanders - Philadelphia Eagles


Néhány hete tippeltünk már erre a párharcra és akkor az utolsó pillanatokban a Washington hosszabbítást harcolt ki, a tippünk pedig sajnos vesztett. Úgy gondoljuk viszont, hogy kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba, így ezúttal is az Eaglest favorizáljuk. A Commanders az utóbbi hetekben már megmutatta, hogy legjobb esetben is csak egy középcsapat, vagy még az sem, míg az Eagles ott van az NFC legjobb csapatai között, ráadásul egy trade keretében megszerezték Kevin Byard-ot, aki komoly erősítés a gyengélkedő secondarybe.

A tipp alapja ezúttal is támadó-és védőfalak közötti különbség. Az Eagles támadófala az egyik legerősebb a ligában, gyenge pontjuk lényegében nincs, így a támadóstrategia alapja továbbra is adott számukra, hiába vannak erős pass rusherek a Commanders oldalán. Jól mutatja, hogy az erős pass rusherek önmagukban nem érnek sokat, hiszen  a Commanders front7 futásonként 1,6 yardot enged kontaktus előtt az ellenfelek futóinak, ami a 26. helyre elég csak a ligában, ez pedig különösen nem fest jól a jelenlegi Eagles ellen.

A labda másik oldalán a Philadelphia védőfala top 10es pass-rush értékelésekkel bír, amihez ha hozzátesszük, hogy Sam Howell előtt a liga hátsó harmadába tartozó támadófal dolgozik, ő pedig indokolatlanul sokáig tartja magánál a labdát, amivel sok sack-ért felelős ő maga is, láthatjuk, hogy a Washington támadóinak nem lesz könnyű napja. Mindemellett a Commanders védelme nagyon gyengén teljesít, amikor zónavédekezést alkalmaznak, ugyanis ilyenkor 9,3 yardot engednek targetenként és 12,3 yardot elkapásonként az ellenfelek elkapóinak, ami holtversenyben a 2. legrosszabb mutató a ligában és nagyon jó lehetőségeket kínál főként DeVonta Smith-nek, hogy újra komoly teljesítményt tegyen ki a pályára. Mellette természetesen A.J Brown is folytathatja történelmi sorozatát és ligarekordot állíthat be, ha ma is legalább 125 elkapott yarddal zár. A fentiek alapján azt gondoljuk, hogy az Eagles magabiztosan, legalább 6 pontos különbséggel nyeri meg ezt a meccset.


✅ Tipp #1: Ravens -13.5 + Eagles -5.5 @3.81
 

Fogadási határidő: október 29. 18:00