Championship

Ezekre fogadunk a Leicester-Leeds rangadón

A felek csatája, amelyre két tippünk is van, egy osztállyal feljebb is megállná a helyét.

Premier League-be illő találkozóval startol az angol másodosztály, avagy a Championship 15. fordulója péntek este, hiszen a Leicester a Leeds együttesét fogadja. A felek rangadójának a hazaiak az esélyesei, az oddsmesterek ugyanis bő kétszeres pénzt fizetnének ki a "H"-ra.

Csapathírek

A Leicester tavaly óriási meglepetésre elbúcsúzott a PL-től, azonban nagy valószínűséggel csak villámlátogatást tesz a másodosztályban. Enzo Marescával ugyanis ihletett formában vannak a Rókák, 14 bajnokijukból 13-at (!) megnyertek, s csak egyszer veszítettek, aminek köszönhetően nem csakhogy vezetik a bajnokságot, de 14 ponttal (!) vannak a harmadik helytől, ami már nem érne egyenes ági feljutást. Ha így folytatják, akár már karácsonykor a feljutást ünnepelhetik...

A Hull elleni 0-1-es vereség mellett egyébként a Liverpooltól kaptak ki még idén (3-1-re az Anfield Roadon) az Angol Ligakupa keretén belül. Az utóbbi zakó óta egyébként mind a hat bajnokijukat behúzták, a válogatott szünetet követően a Swansea (3-1), a Sunderland (1-0), míg legutóbb egy hete a QPR (2-1) is fejet hajtott előttük.

Maresca a londoniak elleni csatán Akgün, Doyle, Cannon, Praet és Ndidi játékára sem számíthatott sérülés miatt, vélhetően ők most is kimaradnak, ahogy az utóbbi hetekben is tették már.

A leedsiek is az előző idényben búcsúztak el az élvonaltól, a Championshipet pedig felemásan kezdték. Azonban mostanság már javuló tendenciát mutatnak, a southamptoni 3-1-es vereségüket követő öt meccsükből négyet is behúztak, s csak egyszer veszítettek.

A QPR (1-0), Bristol City (2-1), Norwich (3-2), Huddersfield (4-1) alakulatait nyomták le (utóbbit egy hete), vagyis csak a Stoke (0-1) ellen kaptak ki. Az utóbbi hetek eredményeinek köszönhetően egyébként egészen a harmadik helyig másztak fel a tabellán. Ám a megszerzett 25 pontjukkal 14 egységre vannak az éllovas Leicestertől, de kilenc pont a hátrányuk a második helyezett Ipswich Townnal szemben, amely gárda ráadásul eggyel kevesebb meccset vívott meg, mint a United...

Daniel Farke mester a Spence, Firpo, Dallas trióra ezúttal sem számíthat sérülés miatt, míg Rodont le kellett cserélni a legutóbbi meccsen, így ő sem lesz ott a gyepen péntek este.

Mire érdemes fogadni?

A felek tavaly még a PL-ben mérték össze tudásukat, akkor a Leicester hazai pályán 2-0-ra verte a Leedset, az Elland Roadon viszont áprilisban 1-1-re végeztek.

Az egész szezont figyelembe véve a Leicester van jobb passzban, azonban a Leeds az utóbbi hetekben bőven mutatott magáról életjeleket, avagy remek kis rangadóra van kilátás a King Power Stadionban!

Ezért két tippet is hozunk így a találkozóra. Az első, hogy mivel vélhetően születik pár találat a meccsen, így közel duplázós szorzóért kivesszük a mindkét csapat szerez gólt + több, mint 2,5 találat esik az összecsapáson. A második pedig, hogy ugye egy rangadóról beszélünk, amely komoly presztízzsel is bír, így nem volna meglepő, ha több, mint 4 büntetőlap (ázsiai határ) születne a találkozón (április meccsükön hat sárgáig jutottak a felek). Főleg úgy, hogy a Leeds 1,93-as, míg a Leicester 2,50-es átlaggal bír ezen a téren a most futó szezonban.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Összes 2,5 fölött - Igen @1.95

✅ Tipp #2: Büntetőlapok száma 4 felett (ázsiai lapok) @1.70

Fogadási határidő: november 3. 21:00