Tenisz

Volt edzője okozza Djokovics vesztét?

Pénteken megismétlődik a 2022-es párizsi döntő, avagy Djokovics és Rune csap össze, de ezúttal a nyolc között.

Ötödik játéknapjához érkezett a Paris Masters, jönnek a negyeddöntők, amelyeknek legnagyobb izgalomfaktorát az adja, hogy még hárman is versenyben vannak a torinói helyekért. Jelenleg a címvédő Holger Rune birtokolja az utolsó repjegyet a világbajnokságra, de Hubert Hurkacz ott liheg a nyakában.

Mindkét játékosra kőkemény meccs vár, hiszen a dán pénteki ellenfele Novak Djokovics lesz, míg a lengyel azzal a Grigor Dimitrovval méri össze a tudását, aki mostanság bombaformába lendület. Amelyik játékos borítani tudja a papírformát, az nagy lépést tesz az ATP Finals felé. Egyébként Alex de Minaur a harmadik, akinek matematikailag még lehet esélye, de az ausztrálnak meg kellene nyernie a tornát.

A Djokovics - Rune negyeddöntő a tavalyi finálé visszavágója. Nagy csatát láthatott egy éve a Bercy közönsége a két játékostól, amely meglepetésre a dán sikerével zárult, pedig a szerb legenda szettelőnyben volt. Nyilván 'Nole' szeretne visszavágni a fiaskóért, ráadásul azóta idén Rómában is volt már egy csörtéjük, amelyet ugyancsak a dán húzott be.

Nem sokon múlt egyébként, hogy elmaradjon a visszavágó, Djokovics ugyanis csütörtökön borzasztóan nehezen rágta át magát Tallon Griekspooron. Hiába kezdte jól a meccset a korábbi hatszoros bajnok, 4-1-ről elszórakozta az első szettet és a másodikban 4-4-nél két bréklabdát is hárítania kellett. Nem tudjuk, hogy mi lett volna a végkifejlett, ha a holland brékel, mindenesetre a vártnál ez jóval nehezebb továbbjutás volt Djokovicstól.

Rune viszont két könnyű győzelmen van túl, ami még úgyis nagy szó, hogy gyengébb ellenfelek jöttek vele szembe, hiszen Wimbledon óta gyakorlatilag bárkitől képes volt kikapni. A dánnak kellett a változás, mert nem találta a kiutat a hullámvölgyből, új edzője Boris Becker lett.

Az a Becker, aki ugye évekig Djokoviccsal is együtt dolgozott. Ez külön pikantériája lesz ennek a találkozónak, hiszen a német legenda pontosan tudja a szerb gyengepontjait.

Nagyon-nagyon érdekes negyeddöntő lesz ez. Ugyan Rune szempontjából nem mindegy, hogy mi történik majd délután, hiszen ha Hurkacz kikap Dimitrovtól, akkor megnyugodhat. De talán ez nem változtat a hozzáállásán, ugyanis jelenleg csak saját magára kell fókuszálnia, hogy visszatérjen arra a szintre, ahol tavaly és az év első felében volt.

Nagy csatára számítunk!


✅ Tipp #1: Szettek száma 2.5 felett @2.77


Fogadási határidő: november 3. 19:30