NB II

Szinte minden papírforma eredménnyel nyernénk a Vasas-Honvédon

NB I-es rangadó is lehetne, de a Vasas-Honvédnak igazán csak az egyik fél számára van tétje.

Tavaly kéz a kézben búcsúzott az NB II-től a két nagy múltú fővárosi csapat, a Vasas és a Honvéd. A szezont úgy kezdték a felek, hogy mindketten esélyesek voltak a feljutásra, ám az eddig eltelt 13 forduló jelentősen átírta a képletet, és a realitások alapján már csak az angyalföldiek visszajutására van esély. Ám ehhez hozniuk kell a kötelezővé avanzsáló rangadót is a Merkantil Bank Liga 14. körének zárómeccsén.

Mivel a fordulót megelőzően a 3. és a 11. helyezett csapatról beszélünk, akik között 8 pont differencia is volt, nem meglepő, hogy a XIII. kerületi csapatra csupán 1.90-ért rakhatunk pénzt. Kár is nagyon ecsetelni a formabeli különbséget, a Vasas gyenge kezdés után egyre jobban muzsikál, míg Kispesten megelégelték a pocsék évet és jött is az edzőváltást. Pinezits Máté helyét ideiglenesen Djordje Kamber vette át, és nem is múlt sokon a szenzációs bemutatkozás.

A kispestiek ugyanis büntetőkre kényszerítették az NB I egyik legjobb csapatát, a Paksot, és úgy tűnt, egy kicsit újra egymásra találtak a szurkolók és a csapat. A bravúr azonban nem sikerült, ám kesergésre semmi idő, a Honvédnak azonnali eredményekre van szüksége, ha bízik a csodában és megszerezné a 2. helyet.

Mindkét fél szempontjából igen fájó körülmény azonban, hogy a tabella első fele nem hibázott, így a Győr, a Nyíregyháza, a Kozármisleny és a Szeged is nyerni tudott, vagyis legjobb esetben is csak tartani tudja a lépést a Vasas az élen állókkal. Hiba esetén viszont 6-7 pontra kerülne a vonal, ami látva a Vasas nem túl könnyű sorsolását, aligha esne jól Desits Szilárdéknak.

Noha a Honvéd azért kicserélődött a nyáron, jól ismerheti magát a két csapat, így nehéz lesz váratlant húzniuk a vezetőedzőknek. A Vasas megtartaná lendületét, a Honvéd pedig a kiesés ellenére megszerzett pozitív ingereket igyekszik továbbvinni - mondta Kamber.

"Szerencsére nincs újabb sérültünk, a hétvégi gyakorlások során pedig próbáltunk készülni a Vasasra, hogy mit akarunk játszani, hogyan akarunk játszani és hogyan akarunk tenni egy újabb lépést előre. Ez fontos a klubnak, a csapatnak, tovább kell vinni azokat a pozitív energiákat, amelyek a kupameccset jellemezték.

Ellenfelünk erős csapat, jó formában van, mi viszont azon leszünk, hogy megtaláljuk és kihasználjuk a gyenge pontjaikat. Folyamatosan elemeztünk, gondolkoztunk, hogy min kell javítani annak érdekében, hogy eredményesek legyünk hétfőn este" - nyilatkozta a korábbi kőkemény hátvéd.

Edzőváltás előtt 1.90-ért behúztuk volna a Vasast, de az új seprű adhat némi lendületet a Kispestnek, így végül ettől eltekintünk. Klasszikusan 2-3 gólos meccsnek tűnik, bármilyen eloszlásban is. A Vasas utolsó 7 bajnokijából 6-szor így alakult a gólszám, míg a Honvédnak a 13 meccséből 7-szer volt 2 vagy 3 találat, ahogyan a két gárda legutóbbi 10 randevújából 6-szor is 2-0 vagy 2-1 lett a vége


✅ Tipp #1: Multigól: 2-3 @2.02
 

✅ Tipp #2: Vasas nem veszít és 1.5 gól felett @1.56
 


Fogadási határidő: november 6. 20:00