Európa Liga

Akkor most már bízhatunk az Ajaxban?

Schippel megtáltosodtak az amszterdamiak, akik a Brightont fogadják csütörtök kora este az EL-ben.

Csütörtökön az Európa Liga csoportkör negyedik fordulójának egyik rangadóját Amszterdamban rendezik, ahol az Ajax és a Brighton feszül egymásnak. Az oddsmesterek szerint ugyanakkor az angolok számítanak masszív favoritnak, sikerükre ugyanis átlagosan csak 1.80-szoros szorzó alatt lehet fogadásokat kötni...

Csapathírek

Igaz, ez érthető, hiszen a hollandok pocsék szezont futnak. Az Eredivisében mindössze a 11. helyen tanyáznak, de ott is csak azért, mert az elmúlt két bajnokijukat megnyerték (a Volendamot 2-0-ra, míg a Heerenveent 4-1-re verték), előtte az utolsó pozíciót foglalták el...

Az EL-ben három meccsen két pontra futotta erejükből, legutóbb Brightonban vizitáltak, ahol 2-0-ra kaptak ki...

Maurice Steijn mester az Utrecht elleni vereséget követően lemondott, majd Hedwiges Maduro ugrott be a kispadra, akivel két zakó lett a mérleg. Őt pár napja John van’t Schip váltotta, aki ugye két sikerrel startolt, vagyis az amszterdamiak kezdenek életjeleket adni magukról...

Hiányzók terén nincs sok változás az Ajaxnál, a hírek szerint ezúttal is Mannsverk, Gorter, Van Axel Dongen és Rulli maradhat ki.

A Brighton sincs élete formájában, amiről mindent elmond, hogy az utolsó nyolc tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni, éppen két hete az Ajax ellenit. Az EL-ben az amszterdamiak előtt a harmadik helyen állnak az angolok, igaz, ugyanannyi pontjuk van, mint második helyezett AEK Athénnak, az éllovas Marseille alakulatától pedig egy egységre vannak.

Az Angol Ligakupából már kizúgtak, a Premier League-ben pedig a hetedik pozícióban tanyáznak, úgy, hogy a bajnokságban az utolsó öt meccsükön (!) nem tudtak győzni, legutóbbi két találkozójukon 1-1-re végeztek a Fulhammel és az Evertonnal szemben.

De Zerbiéknél is vannak tehát gondok, ráadásul lesz egy-két hiányzójuk is csütörtökön, Enciso, March, Estupian, Welbeck és Moder ezúttal is kimaradhat.

Mire érdemes fogadni?

Schip érkezése óta egyértelműen javult az Ajax játéka, többek közt Bergwijn és Berghuis is lényegesen jobban teljesít. Az angolok nincsenek kicsattanó formában, igaz, a szezon egészét tekintve nem vitás, hogy azért nekik áll a zászló. Azonban hazai pályán, a lényegében teher nélkül játszó amszterdamiak (még akkor is, ha ők vannak inkább győzelmi kényszerben) akár meg is lephetik a brightoniakat.

Avagy érdemes lehet szembemenni a bukmékerekkel és a hazaiakat favorizálni. No, azért háromesélyben, sőt, még kétesélyben sem vennénk ki az Ajaxot, de a rákínált +0,75-ös ázsiai hendikep már tetszetősnek tűnik. Pláne, hogy remek szorzón lehet erre az opcióra fogadni, mindemellett ugye teljesen csak akkor lenne vesztes a tippünk, ha az angolok két vagy több góllal tudnának győzni a Johan Cruijff Arénában.


✅ Tipp #1: Ajax +0,75 (ázsiai hendikep) @1.89

Fogadási határidő: november 9. 18:45