Konferencia Liga

Kulcsmeccs vár a magyar bajnokra - tipp a Fradi-Genkre

Egy győzelemmel óriási lépést tehet előre mindkét fél a továbbjutásért folyó harcban.

Eljöhet az igazság pillanata a Ferencvárosnak a Konferencia Liga F-csoportjában, ugyanis a Genk és a Fiorentina mellett a magyar bajnok is 5-5 ponttal áll, márpedig a zöld-fehéreknek talán több esélye lehet a belgák ellen egy bravúrra, mintsem a Fiorentina ellen. A bukmékereknél is igen szoros találkozóra van kilátás az Üllői úton.

A magyar bajnok abszolút pariban van a nemzetközi porondon az "Európa Liga szintű csoportban", hazai vizeken pedig idén sem lesz vélhetően komoly kihívója Dejan Sztankovics gárdájának. Ennek ellenére a már-már mumus kecskemétiek otthonában botlott a Fradi, a 2-1-es vereségből azonban messzemenő következtetést felesleges levonni.

Meglepetésre 0-0 lett a belga találkozó végeredménye, a stabil védekezés mindkét csapatra jellemző volt. Előtte a Fiorentina ellen is közel volt a szenzációhoz a Fradi, de hazai pályán a telt ház segítheti Sztankovics csapatát.

Sigér Dávid a csütörtöki mérkőzés előtti nyilatkozatában jelezte, hogy akár egy gól is dönthet a találkozón. "Igen, azt gondolom, egy gól dönthet. Mind a két csapatnak voltak Genkben lehetőségei, de túl sokat azért nem forogtak veszélyben a kapuk. A biztonság volt az elsődleges mindkét együttes számára." - mondta a Ferencváros középpályása.

A Fradi egyetlen hiányzója az a Varga Barnabás lesz, aki már négy gólt lőtt a Groupama Arénában az idei nemzetközi meccseken, ugyanakkor Adama Traoré, Tokmac és Anderson Esiti is bevethető.

A belgák oldalán nem kérdés, hogy szintén a győzelem a cél, noha a bajnokságban egyre több a hiba, így jelenleg csak az ötödik helyen tanyázik, 10 ponttal a Royale Union mögött. A hétvégi főpróba itt sem sikerült jól, 3-2-es vereség az Antwerpen otthonában, pedig a tavalyi bajnok sincs nagy formában idáig.

A belgák legnagyobb kérdése Joseph Paintsil volt a találkozó előtti napokban, aki kisebb sérülést szedett össze a hétvégi bajnokin, de készen áll elmondása szerint. A korábbi Fradi légiós sincs topformában, mindössze öt gólnál jár a szezon során, pedig nagyon kellenének a ghánai csatár góljai.

Mire érdemes fogadni?

Óriási a tét, mindkét fél érezheti úgy, hogy ez a meccs dönthet a továbbjutásról. Aki itt kikap komoly lépéshátrányba kerül, így egy óvatosabb mérkőzésre van kilátás véleményünk szerint. Ezek alapján nem számítunk korai gólra, a 26. percig jó eséllyel érintetlenek maradnak a kapuk.

A másik tipp pedig a mindkét csapatra jellemző magasabb védekezési formából adódik, ugyanis a feljebb tolt védelem - a megfelelő biztonság mellett - több lesszituációt is eredményezhet. Az odavágón hatig jutottak a felek, úgy véljük négyszer ismét megállíthatja a játékot a spori lesszituáció okán.


✅ Tipp #1: 1. gól megszületik a 26. percig - Nem @1.88
 

✅ Tipp #2: Lesek 3.5 felett @1.76


Fogadási határidő: november 9. 18:45