Darts

Történelmet ír Sherrock és Greaves?

Izgalmas játéknap elé nézünk Wolverhamptonban, többek között Peter Wright is az életben maradásért dob majd.

Kedden még mindig csoportmeccsek lesznek terítéken, ráadásul nem is akármilyenek, hiszen Fallon Sherrock és Beau Greaves történelmet készül írni, avagy ha megnyerik a maguk meccseit, akkor először juthat két női dartsos a legjobb 16 közé a Grand Slamen.

Micsoda érzés, nem igazán találom a szavakat, de nagyon boldog vagyok. Annyira nyugodt voltam és nagyon élveztem, ilyenkor játszom a legjobb dartsomat. Nyertem egy meccset a Grand Slamen és ezt senki nem veheti el tőlem

- mondta Greaves, miután 5-1 (!) arányban elpáholta a német Ricardo Pietreczkót. A 19 éves angol már az első meccsén is közel járt a győzelemhez, hiszen csak döntő legben maradt alul a 6. kiemelt Nathan Aspinall ellen.

A H-csoportban egyszerű a matek, Aspinall két győzelemmel már a 16 között érezheti magát, míg Greaves-re egy ki-ki meccs vár Damon Heta ellen. Nyilván papíron az ausztrál az esélyesebb, de az angol két meggyőző meccsen van túl, szóval Hetának egyáltalán nem lesz könnyű dolga érvényesítenie a papírformát. 3.20-as szorzón megérhet némi szotyipénzt Greaves nyeretése, de amiben még nagyobb értéket látunk, hogy dob legalább három 180-at. Erre 2.75-ös oddsot kapunk, miközben 15 leg alatt már nyolcat dobott, tehát pokolian hatékonyan termeli a maximumokat a tornán.


✅ Tipp: Greaves 180-ak 2.5 felett @2.75

Fogadási határidő: november 14. 20:00


Ami Sherrock esélyeit illeti, a korábbi Grand Slam-negyeddöntősre egy jóval keményebb dió vár a világbajnok Rob Cross személyében. Cross nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen vasárnap három meccsnyila is volt Michael van Gerwen ellen. Ha bármelyiket megdobja, akkor már a legjobb 16 között érezhetné magát. Így viszont egy nagyon nehéz meccs vár rá az utolsó körben, ugyanis Sherrock jó formát mutat és biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. Ebben a csoportban egyébként MVG a biztos továbbjutó, míg Martijn Kleermaker a biztos kieső. Sherrock és Cross pedig eldöntik egymás között.


✅ Tipp: Sherrock +2.5 @1.72

Fogadási határidő: november 14. 20:00


Hasonló a matek az E csoportban is, ott Peter Wright játszik majd egy ki-ki meccset Stephen Bunting ellen. Ebben a négyesben alaposan felborultak a dolgok, miután óriási meglepetésre az amerikai Stowe Buntz mind Wright, mind pedig Bunting ellen nyerni tudott. Ha valamire, akkor erre előzetesen nem nagyon lehetett számítani. Aki borzasztóan csalódott lehet, az egyértelműen Dave Chisnall, akinek két vereséggel minden esélye elszállt a továbbjutásra - mindkét meccsét döntő legben bukta el...

Az F csoportról nem esett még szó, ahol két győzelemmel Danny Noppert lehet a legnyugodtabb, mögötte pedig Brendan Dolan és Andrew Gilding próbálja kiharcolni a továbbjutást. Utóbbira vár egyszerűbb feladat, hiszen a csoport utolsó Haruki Muramatsu lesz az ellenfele, míg Dolannak Noppert ellen kellene nyernie. Ebből a csoportból egyébként nevető harmadikként még a japán is továbbjuthatna, ehhez minél alaposabban el kellene vernie Gildinget és utána már csak ki kell szurkolnia Dolan vereségét.