Nemzetközi foci

Újabb kellemetlen eredménybe szaladhat bele az U19-es válogatott

Észak-Írország ellen lépnek pályára a magyar fiatalok, de az októberi fiaskó után komoly cél nem lehet a szemük előtt.

Októberben Lettországban volt jelenése a magyar U19-es válogatottnak, ahol a házigazda mellett Norvégia és Gibraltár legjobbjai ellen kellett volna kivívni az elitkörbe való továbbjutást a válogatottunknak. Ez azonban nem jött össze, így a szerdán kezdődő nemzetközi tornán az északír, cseh, portugál hármas ellen a csak a tapasztalatgyűjtés lehet a cél.

Fotó: mlsz.hu

A helyszín Észak-Írország, ahol 2024-ben a korosztályos Eb-t is megrendezik, az első ellenfelünk a házigazda lesz. Nehéz felmérni, hol járhat az északír gárda, mindenesetre októberben 3-2-re kapott ki az olaszok ellen, de abban biztosak lehetünk, hogy komolyan készülnek a hazai rendezésű tornára, melyre ez a nemzetközi torna egy fontos állomás.

A magyar oldalon marad a sebek nyalogatása, ugyanis augusztus óta már hét meccset játszott Babó Leventének ez a garnitúrája, de egyedül Gibraltárt sikerült felülmúlni. A kiesést ráadásul annak is köszönhetjük, hogy a miniállamot mi "csak" hat góllal, míg a lettek nyolc góllal múlták felül.

Nem ez a generáció, amely a következő években meghatározó lesz a magyar felnőtt válogatottat illetően, Babó a mérkőzés előtt az mlsz.hu oldalának nyilatkozott a tornát megelőzően.

– Ismét sok hiányzót kell nélkülöznünk, viszont ez lehetőséget biztosít arra, hogy a bő keret újabb tagjainak mérhessük le a tudását nemzetközi mérkőzésen. Ennek megfelelően nem beszélhetünk összeszokott csapatról, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy eredményesen zárjunk a  rendkívül erős riválisokkal szemben – mondta Babó Levente szövetségi edző.

Mire érdemes fogadni?

Alapból is egy gyengébb évjárat fut a magyar válogatottban, amely most kénytelen fontosabb játékosokat is nélkülözni, így könnyen lehet, hogy újabb tornán marad nyeretlen a válogatott.

Miután egyértelműen erősebb motivációja lehet az északíreknek, ráadásul hazai pályán is játszanak, a magyarok pedig finoman szólva nem brillíroznak, így megkockáztatjuk, hogy ismét nem tud nyerni a magyar válogatott. A bukiknál mi vagyunk az esélyesek, így már erre a +0.5-ös ázsiai hendikepre is egész jó szorzót kaphatunk.


✅ Tipp #1: Észak-Írország +0.5 @1.63

Fogadási határidő: november 15. 20:00