Tenisz

Kemény meccs elé néz Djokovics a beugrós ellen

Csütörtök délután Novak Djokovics az elődöntőbe jutásért játszik Hubert Hurkacz ellen.

Kedden megszakadt Novak Djokovics 19 meccses győzelmi sorozata, a wimbledoni döntő óta először veszített, miután óriási csatában, több, mint 3 óra játékot követően 2-1 arányban alul maradt a hazai kedvenc Jannik Sinner ellen. Borzasztóan nehéz körülmények között kellett küzdenie a szerb legendának, ami ezúttal feladta a leckét számára.

Djokovics az egyik célját Torinóban, az év végi világelsőséget már akkor elérte, amikor Holger Rune ellen megnyerte az első meccsét, ám a továbbjutáshoz ez önmagában még nem biztos, hogy elegendő lesz. Papíron az utolsó csoportmérkőzését Stefanos Tsitsipas ellen kellene megvívnia, azonban a görög hátsérülés miatt feladta a keddi meccsét, így az első számú tartalék, Hubert Hurkacz ugrik be a helyére.

Noha a lengyel 0-6-ra áll Djokovics ellen, de egyáltalán nem lesz ez sétagalopp a világelső számára, hiszen Hurkacz ősszel nagy hajrába kezdett, rengeteg meccset nyert és kicsin múlt, hogy ne csak tartalékosként utazhasson Torinóba.

Soha nem könnyű beugrósként felvenni a ritmust, a lendület előny mindenféleképpen Djokovicsnál, ugyanakkor Hurkacz teljesen frissen várhatja ezt az extra lehetőséget, míg a szerb ugye két elképesztően nagy csatán van túl. 'Nole' több, mint 400 labdamenetet játszott le és több, mint hat órát volt a pályán, ami még úgyis elég megterhelő lehet, hogy hétfőn és szerdán pihenőnapja volt.

Ami a meccs tétjét illeti, nincs feltétlenül győzelmi kényszerben Djokovics, de ha kikap, akkor nem a saját kezében lesz a sorsa. Ezt nyilván nem szeretné a világelső, nyernie kell és akkor az esti meccs eredményétől függetlenül biztosan bejut az elődöntőbe. Komoly meglepetés lenne, ha ez nem sikerülne Djokovicsnak, de Hurkacz nehezítette már meg a dolgát, szóval könnyű meccsre semmiféleképpen sem számíthat a szerb, főleg úgy, hogy a lengyel most tét nélkül játszhat.


✅ Tipp #1: 22.5 játék felett @1.93

Fogadási határidő: november 16. 14:30