EURO 2024

Speciális tippel nyernénk a szlovák-izlandin

A hazaiaknak már a döntetlen is elegendő az üdvösséghez, a szigetlakóknak viszont győzniük kell.

Csütörtökön már nagyüzem lesz az Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, s több rangadó, fontos mérkőzés is megrendezésre kerül. Ilyen lesz például a Szlovákia-Izland is, amely ütközetnek északi szomszédjaink az esélyesei, legalább is az oddsmesterek szerint, akik átlagosan 1.75-ért mérik az egyest.

Csapathírek

Szlovákia nyolc kört követően a második, vagyis továbbjutó helyen áll, előnye öt pont a harmadik helyezett Luxemburggal szemben, azonban egymás elleni összevetésben jobb, mint a miniállam, vagyis ha a hátralévő két meccsén legalább egy pontot szerez (vasárnap Boszniába utazik), akkor biztosan kvalifikálja magát az Eb-re.

A formájuk összességében nem rossz a szlovákoknak, hiszen, igaz, hogy az elmúlt négy meccsükből kétszer is kikaptak, de a vereségeket a már biztosan csoportelső portugáloktól szenvedték el oda-vissza. A zakók mellett Liechtensteint 3-0-ra verték otthon, míg legutóbb kulcsfontosságú sikert arattak Luxemburgban, ahol 1-0-ra diadalmaskodtak.

Francesco Calzona a tétnek köszönhetően gyakorlatilag a legjobbjait válogatta be, igaz, Zrel'ák, Bero és Vajlent is kimaradt, de a húzóemberek azért egytől egyig megtalálhatók keretében.

Az izlandiak a negyedik helyen állnak, s hat egységre vannak a szlovákoktól, avagy, ha egyenes ágon szeretnének kijutni a kontinenstornára, nyerniük kell csütörtökön (egyébként is hazai pályán 2-1-re kaptak ki a szlovákoktól). Majd vasárnap Portugáliában, illetve szurkolni, hogy Szlovákia kikapjon Boszniába, valamint Luxemburg maximum négy pontot szerezzen hátralévő két meccsén, de ennyire azért ne szaladjunk előre...

A szigetlakók az elmúlt három ütközetükön hét pontot gyűjtöttek, Liechtensteint (4-0) és Boszniát (1-0) lenyomták, míg Luxemburggal remiztek (1-1), vagyis nem mentek rosszul mostanság, előtte viszont igen, aminek köszönhetően igen nehéz helyzetben vannak a kvalifikációt illetően.

Age Hareide szövetségi kapitány ráadásul jó pár fontos játékosára (Gudmundsson, Helgason, Bjarnason, Sigurdsson, Anderson, Magnússon, Ólafsson) nem számíthat, és az sem hajtja a malmára a vizet, hogy egy hónapja véget ért az izlandi bajnokság, aminek köszönhetően egyetlen otthon játszó játékosát sem válogatta be az utolsó két Eb-selejtezőre...

Mire érdemes fogadni?

Az előjelek alapján Szlovákiának áll a zászló, amit a júniusi egymás elleni meccsük is alátámaszt, viszont borítékolható, hogy Izland aligha adja olcsón a bőrét. Az egyest tehát nem vennénk ki, pláne, hogy a hazaiaknak az iksz is elég, avagy akár egy szorosabb meccs is benne van a pakliban. Az 1X viszont semmit nem fizet, így inkább egy speciális, a szabálytalanságok piacán nyerészkednénk.

A bukmékerek 23,5-nél húzták meg a határt ezen a téren, amit ugyan nem ugrottak meg a felek nyáron (akkor 18-ig jutottak), ezúttal viszont a jóval nagyobb tétnek köszönhetően úgy véljük, megugorhatják, avagy ezen a line-on az overt lehet érdemes favorizálni.


✅ Tipp #1: Szabálytalanságok száma 23,5 felett @1.70

Fogadási határidő: november 16. 20:45