EURO 2024

Ukrajna vagy Olaszország? - tippek a ki-ki meccsre

Az UEFA elnöke tette még pikánsabbá az ukrán-olasz összecsapást, ahol az egyik fél számára irány az Eb.

Három ki-ki meccset is rendeznek hétfő este az Eb-selejtezők közül, így aligha fogunk unatkozni. A cseh-moldáv és szlovén-kazah meccs mellett azonban a legnagyobb érdeklődés egyértelműen az ukrán-olasz találkozót övezi, ahol az egyik csapat pótselejtezőt kell majd játsszon. De vajon a legutóbbi vb-égés után ismét szégyenben marad a Squadra Azzurra?

A képlet nem különösebben bonyolult, hiszen ukrán siker esetén szomszédunk örülhet, x2-nél pedig az olaszok. A szerbek továbbjutásával a pótselejtező is eldőlt, így nem csak az olaszokkal, de az ukránokkal is találkozhatnánk a 12-es döntőben, amennyiben úgy alakul az eredmény. Ez adhat egy apró kis megnyugvást a feleknek, de azért emlékezhetünk, a vb-pótselejtezők során Olaszországot Észak-Macedónia, Ukrajnát pedig Wales ütötte el a továbbjutástól.

 

A bemelegítés jól sikerült az Azzurriknál, hiszen a macedónokat egy magabiztos 3-0-s félidő után 5-2-re verték az olaszok, többek között Federico Chiesa duplájával. Spalletti mesternek igazán irigylésre méltó névsorból kell válogatnia, de az előzetes kezdők alapján a Juventus támadója mellett Berardi és Raspadori kezdhetnek, míg a középpályát a Barella-Jorginho-Bonaventura hármas alkothatja, de Zaniolo és Frattesi játékára is jó esély van.

"Eljött a nagy esélyünk, amelyre mindannyian vártunk és amellyel meghódíthatjuk ismételten szurkolóink szívét. De óvatosnak kell lennünk, mindkét csapatot remek játékosok alkotják, akik topligában futballoznak. Okozhat problémát a kontrajátékuk, így bár dominálnunk kell, nem hagyhatunk réseket a védekezésben" - nyilatkozta a tar mester.

A túloldalon Szergej Rebrov is az otthoniak büszkeségéről beszélt, kiemelve, egyértelmű céljuk, hogy egy győzelemmel pozitív ingereket szállítsanak hazájuknak, többek között a katonáknak és azoknak, akik Ukrajnáért harcolnak.

Ukrajna egy hónapja nem játszott tétmeccset, ráadásul van néhány kimaradója is a Ferencváros korábbi mesterének. Lunin kapus ugyan sérült, de a Real Madrid portása nem alapember a válogatottban, viszont Kryvtsov, Jarmolenko és Shaparenko alighanem ott lenne a kezdőben, ha nem lenne sérült.

Egy ilyen ki-ki meccsnek aligha kell különösebb felvezetés és régen rossz lenne, ha bárkit is motiválni kell, mindenesetre az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin ezt akaratlanul is megtette. Mint azt néhány nappal ezelőtt kijelentette, "katasztrófa lenne, ha Olaszország nem jutna ki az Eb-re és szerinte megverik az ukránokat". Az őszinte gondolatok persze az ukránokhoz is eljutottak, bár Rebrov elmondta, nem foglalkoznak ezekkel a mondatokkal, ők a pályán akarják megmutatni, mit gondolnak Ceferin kijelentéséről.

Ugyanakkor az ukrán csapatnak olyan eredményt kell elérnie, amelyet a Szovjetunió felbomlása óta nem volt képes, hiszen az elmúlt közel 30 évben kilencszer találkoztak a felek, az olaszok pedig egy fényes 7-2-0-s mérleggel büszkélkedhetnek, vagyis egyértelmű, hogy melyik fél a favorit.

Ilyen felvezetés mellett talán nem is kell csodálkoznunk, hogy egy igen rutinos bírót kapott a párharc, hiszen a spanyol Gil Manzano dirigál majd. Ugyan a milánói meccsük, éppen egy másik hispán dirigálása mellett csak 4 sárgát hozott, itt most azért keményebb 90 percre számítunk.

Nálunk favoritok az olaszok, de mivel számukra tökéletes a döntetlen, a győzelmüket nem játsszuk be, viszont így is akad néhány érdekes tippünk a sorsdöntő összecsapásra.


✅ Tipp #1: 5.0 sárga lap felett @2.00

 

✅ Tipp #2: 2. félidő Olaszország 1.5 sárga lap felett @2.05

 

✅ Tipp #3: Utolsó Gól a 74. és 90. perc között - Igen @1.97
 

Fogadási határidő: november 20. 20:45