EURO 2024

Hiába fontos mindkét csapatnak, akár unalomba is fulladhat a walesi-török rangadó

Wales immáron a csodában kell bízzon, a saját győzelme ugyanis nem elég a biztos Eb-szerepléshez.

Óriási ziccert hibázott el Wales gárdája, amely kezében fogta az Eb-részvételt, de ez Örményországban kicsúszott onnan. Rob Page együttese nem tudott nyerni Jerevánban, így bár az örmények kiestek, a horvátok egy lépésre kerültek a továbbjutástól, a walesiek pedig a pótselejtezőtől. Lehet így igazán motivált Wales?

A képlet egyszerű, a Sárkányok Eb-kvalifikációja akkor történik meg biztosan, amennyiben legyőzik otthon a csoportelsőségért küzdő törököket, míg Örményország pontot rabol a horvátok otthonában. Már ez utóbbi is nehéz szülés lesz, hiszen ott a vendégeknek semmi tétje már, de az idegenben eddig 100%-os törökök ellen sem számítanak egyértelmű favoritnak Harry Wilsonék. Összeomlani persze nem szabad, de mint azt Page mester is elmondta, immáron a papírforma nem nekik kedvez.

"Sajnos már nem a mi kezünkben van a továbbjutás, de nem szabad keseregnünk, meg kell tennünk, ami rajtunk múlik. Csalódottak vagyunk az örményországi eredmény miatt és mindenki tudja, hogy most már nagyobb esélyünk van a pótselejtezőre, de az ilyen nehéz helyzetekben kell a leginkább összetartanunk. Ha márciusban rájátszás lesz, készen kell álljunk rá" - nyilatkozta a mester.

És bizony egyértelmű luxusnak tűnik, hogy Wales 5 pontot szórt el Örményország ellen, ha csak az egyik meccset megnyeri, már nem kéne a másik meccset figyelje a csapat.

Ugyanakkor a kedd esti meccset Törökország sem engedheti el teljesen, hiszen egy vereséggel és horvát győzelemmel oda a csoportgyőzelem, márpedig ebből Vincenzo Montella fiainak lehet még 2., de lehet még 3. kalap is, ami azért nagyon nagy differencia tud lenni a tornán.

A hazaiaknál Chris Mepham eltiltás miatt fog hiányozni, míg a vendégeknél Arda Güler térdsérüléssel bajlódik, Hakan Calhanoglu pedig beteg, így további két sztárját kell nélkülöznie Montellának Enes Ünal és Cengiz Ünder mellett, ami megmutatkozhat főleg a pálya első harmadában. Ha ugyanis megnézzük a mostani, egyébként igen fiatal török keretet, Kerem Aktürkoglu a legeredményesebb a maga 5 góljával.

A horvátok még egyszer nem teszik meg azt a szívességet, hogy átadják a lehetőséget Walesnek, ennek ellenére a Sárkányok miért ne gondolhatnák azt, hogy ha Cardiffban nyertek az örmények, akkor miért ne jöhetne Zágrábból is egy remi.

Nem várunk gólgálát Walesben, nem szól semmi amellett, hogy kiszakad a gólzsák. A csalódott hazaiak és a csoportelsőséget védeni akaró törökök csatája hamar eldőlhet abból a szempontból, hogy egy magabiztos horvát vezetés esetén már csak az egyik csapatot érdeklik a pontok. Mi be is játsszuk a törökök sikerét különböző formátumokban, bízva abban, hogy a hazaiakból hamar előjön a tét nélküliség.

 

✅ Tipp #1: X2 + 3.5 gól alatt @2.26
 

✅ Tipp #2: Törökország +0.25 @1.93
 

Fogadási határidő: november 21. 20:45