Német Kupa

A siker kapujában vérzik el a Bayern-verő harmadosztályú csodacsapat?!

 • gb1

Nem egy, nem kettő, hanem három Bundesliga-óriást is elkaszált a Saarbrücken, amely a Lauternt fogadja az elődöntőben.

Durva, de a Német Kupa idei kiírásában még a 39 meccse veretlen Leverkusennél is van nagyobb story. Mondjuk Xabi Alonsóék a bukik szerint gyakorlatilag már most magasba emelhetnék a trófeát, hiszen erre mindössze 1.10 körüli szorzót adnak. Addig viszont még jön két underdog és közel sem kizárt, hogy a gyógyszergyáriak egy harmadosztályú együttessel csapnak majd össze a berlini fináléban.

A Transfermarkt alapján mindössze 6.98 millió eurós (!) piaci értékkel - ennél kilenc magyar NBI-es együttes összértéke magasabb - szerénykedő Saarbrücken ugyanis megállíthatatlannak tűnik. Az első körben a másodosztályú Karlsruhét ütette ki a kiscsapat, ami már alapból nagy meglepetés volt, de azóta sorozatban elkaszálta az élvonalbeli Bayern München, Eintracht Frankfurt és Borussia Mönchengladbach együtteseit. A hőstett azonban nem egyedülálló, hiszen négy éven belül ez a második elődöntős szereplése - pont annyi, mint a Bayernnek, vagy a Dortmundnak - a harmadosztályú együttesnek, amely konkrét definíciót szolgáltat a "kupacsapat" elnevezésre.

A soron következő ellenfél pedig aligha verhetetlen, ugyanis a szebb napokat is megélt Kaiserslautern kéne legyűrni a történelmi döntőbe jutásért. A Lautern idén jutott fel a Bundesliga 2-be, de az láthatóan túl nagy falatnak bizonyul. 27 kör után a 16. helyen szerénykedik a Friedhelm Funkel együttese, amely nem kizárt, hogy ismét osztályt vált az év végén. Történelmileg jóval nagyobb rutinnal rendelkezik keddi ellenfelénél, ez lesz már a 11. Német Kupa-elődöntője, ebből hét alkalommal kiharcolta a finálét, ahol eddig kétszer emelhette magasba a trófeát. Érdekesség, hogy a csapatot irányító Funkel a Lautern játékosaként 1981-ben a döntőig menetelt, ahol azonban kikapott az Eintracht Frankfurttól.
 

Mire érdemes fogadni?
 

Egyik csapat sincs valami kirobbanó formában, bár a hétvégi vereségüket nagyrészt betudhatjuk annak, hogy fejekben már a keddi, sorsdöntő összecsapás járhatott. A bukik vélhetően az osztálykülönbség miatt a vendégeket hozták ki enyhe favoritnak, mi viszont szembemegyünk ezzel.

A Saarbrücken többször bizonyította a szezon során, hogy lényegesen nagyobb játékerővel bíró ellenfeleket is meg tud viccelni. Mellette szól, hogy eddig a legkevesebb gólt kapta a kiírásban, négy meccsen mindössze hármat, viszont az összes találkozón két gólt vágott.

A Lautern ellenben gyakran szenved idegenben, ahol ugyan az előző körben Dárdai Pál Hertháját verte, de az idény során 12 tétmeccsből csak kettőt tudott megnyerni saját stadionjától távol. Rüdiger Ziehl csapata viszont az utóbbi 10 hazai összecsapásából csak egyszer hasalt el, mi pedig nem is szaporítjuk tovább a szót, ilyen szorzón kivesszük, hogy a Bayern-ölő kiscsapat történelmének első kupadöntőjébe jut kedden este.

{"headTitle":"Saarbrücken-Kaiserslautern","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Saarbrücken jut tovább","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4423689] 2024-04-02 20:45:00 Saarbruecken - Kaiserslauternx;

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
   
 • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
   

>>>Tippmixpro Regisztráció <<&l