Profi boksz

Ennyit fizet Mike Tyson győzelme Jake Paul ellen

Szép szorzót lehet keresni Mike Tyson győzelmével, akit a 27 éves youtuber, Jake Paul hívott ki egy bokszmeccsre.

Pár hete nagyot robbant a hír, miszerint a youtuberből lett bokszoló, Jake Paul július 20-án Las Vegasban szorítóba lép az 57 éves Mike Tyson ellen. Minden idők egyik legnagyszerűbb nehézsúlyú profi bajnoka 19 évvel ezelőtt lépett utoljára a kötelek közé profi körülmények között, így sokakat meghökkentett, hogy ilyen korban még bevállal egy ilyen fellépést.

Tyson és Paul mérkőzését természetesen óriási felhajtás kíséri, naponta olvashatunk az újságokban arról, hogy valami ismert celeb vagy sportoló kifejti a véleményét a meccsről. Az NBA-legenda Shaquille O'Neal például nem tartja korrekt lépésnek ezt a meccset a fiatal Jake Paultól, Tyson korábbi edzője pedig azt mondta, hogy Paul akár nagyon csúnya verést is kaphat, ha belenéz egy-két pofonba.

Az biztos, hogy a felvezetés nagyon profi. Mindkét sportoló bőszen posztolgat a közösségi oldalaira és rengeteg sajtómegkeresésnek tesznek eleget. Maga a meccs iszonyatosan megosztó egyébként, sokan féltik Tysont a kora végett, mások pedig az influenszer karrierjének végét remélik egy Tyson-fülestől.

 

A szabályok egyébként egyelőre nem tisztázottak, a legfrissebb sajtóhírek szerint profi körülmények között rendezik meg a találkozót, ami azt jelenti, hogy hirdetnek majd győztest. Pár éve Tyson szintén bevállalt egy hasonló bemutatómeccset, csakhogy akkor a szintén veterán bokszlegenda Roy Jones ellen lépett szorítóba és végül nem hoztak ki senkit győztesnek.

A részletek tehát még nem tisztázottak, ugyanakkor már lehet fogadásokat kötni a mérkőzésre. A Tippmixpro kétesélyben a nemzetközi trendeknek megfelelően a 27 éves Jake Pault hozta ki esélyesnek, a videós influenszer győzelme valamivel kevesebb, mint 1.60-as szorzóval kecsegtet.

Iron Mike sikere jóval kedvezőbb számon pakolható, a szerencsejáték-ipari márka nagykövetként is bemutatkozó Tyson győzelme 2.30-as szorzót kóstolgatja.

Nagy bátorságra vallanak a részünkről, ha komoly szakmai elemzésekbe fognánk ezzel a meccsel kapcsolatban, de annyit azért mi is látunk, hogy az idő vasfogát senki nem tudja kivédeni, még Mike Tyson sem. De azt is látjuk, hogy az 'öreg' még mindig bitang formában van, sebessége és ütőereje pedig bőven elég lehet ahhoz, hogy adott esetben kicsapjon egy félamatőr srácot.

{"headTitle":"Ki nyeri? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Jake Paul","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Mike Tyson","odds":"2.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}