Női kézilabda

Íme, tippünk a norvég-magyar meccsre

A magyar női kézilabda-válogatott Norvégiával mérkőzik meg az EHF Európa-Kupában.

A magyar női kézilabda válogatott a 2024-es Európa-bajnoki selejtező helyett (mivel rendező országként automatikusan részt veszünk a kontinensviadalon) az EHF Európa-Kupán szerepel. A torna keretén belül ezúttal Norvégiával nézünk farkasszemet, méghozzá idegenben, így pedig voltaképp esélytelenek lányaik, hiszen háromesélyben átlagosan csak 1.05-szörös szorzóért mérik a skandinávok sikerét...

Csapathírek

Igaz, ez nem meglepő annak fényében, hogy a sorozatot a norvégok ellen kezdtük, akikkel szemben 38-31-es vereséget szenvedtünk hazai pályán. A zakót követően Ausztriában győztünk 34-32-re, amely meccseket még tavaly vívtuk meg, majd a világbajnokság után a svájciak elleni páros találkozót húztuk be. Előbb itthon nyertünk 12-vel (38-26), majd idegenben nyolccal (35-27), így a négyes második helyén állunk két körrel a zárás előtt, ahonnan aligha mozdulunk el.

A héten le is tudjuk ezt a két ütközetet, csütörtökön ugye Norvégiába látogatunk, míg szombaton az osztrákokat fogadjuk, amely mérkőzésekkel a jövő heti, debreceni rendezésű, olimpiai selejtezőre gyúrnak lányaink, akik Svédországgal, Japánnal és Kamerunnal kerültek egy csoportban, amelyből az első kettő jut ki Párizsba.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), BUKOVSZKY Anna (Praktiker-Vác).
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román).
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO).

No, de ne szaladjunk ennyire előre. Golovin Vlagyimir közel a legjobbjait tudja bevetni a mostani páros meccs alkalmával, egyedül Albek marad ki orrtörés miatt, bár a hírek szerint a jövő héten visszatér. Mellette csütörtökön még Böde-Bíró Blanka sem biztos, hogy szóhoz jut kisebb bordasérülés miatt, helyette Bukovszky Anna került be a csapatba.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Ami a norvégokat illeti, természetesen százszázalékos mérleggel vezetik a négyest, s ha nem kapnak ki csütörtökön, akkor be is húzzák azt. A vb előtt a mieinket 38-31-re verték idegenben, majd Svájcot hazai pályán 44-29-re. Ezt követően jött a vb-ezüst, majd a páros meccs Ausztria ellen, amelyet hazai pályán 21 (43-22), idegenben 17 (39-22) góllal húztak be.

Jó passzban vannak tehát, ráadásul mivel biztos olimpiai résztvevők, így jövő héten nem kell selejtezniük Párizsért. Ettől függetlenül bivalyerős keretet trombitált össze Thorir Hergeirsson, aki már 15 éve irányítja a válogatottat. Az izlandi szakvezető a teljes győri különítményre (Kristiansen, Oftedal, Solberg, Brattset, Hovden) számít, de ott van még a csapatban Mörk, Breistol, Lunde, Ingstad, Jacobsen, Herrem, Reistad, Naes vagy a másik Solberg is.

Mire érdemes fogadni?

A skandinávokkal legutóbb tehát októberben találkoztunk, s Debrecenben 38-31-re kaptunk ki ellenük. Előtte is a norvégok szájíze szerint alakultak az egymás elleni találkozóink, az utolsó sikert a 2024-es Eb-n arattuk ellenük, méghozzá hazai pályán, amikor nekik már mindegy volt, s így végül nem volt meglepő, hogy 29-25-re győztünk.

Az előjelek alapján most is a norvégok győzelmével érhet véget a találkozó (akik a heti két meccsből egyértelmű, hogy inkább erre gyúrnak), de erre semmit nem fizetnek a bukmékerek, a hendikephatárok pedig trükkösek, révén annak, hogy a mieink inkább a jövő hétre fókuszálnak.

Ugyanakkor ez egy jó felhozó mérkőzés lehet számunkra, de az biztos, s ez a norvég részről is borítékolható, hogy egyik fél sem megy bele ezen a meccsen, a szezon hajrájában, az olimpia előtt pár hónappal, olyan dologba, amely komoly sérüléshez vezethet. Avagy fogalmazzunk úgy, hogy ez igazából kvázi ez egy edzőmeccs lesz...

Így pedig egy viszonylag gyors találkozó várható, amilyet a felek októberben is produkáltak a sorozat első fordulójában, avagy nem volnánk meglepve, ha jó néhány gólt hozna a találkozó. A 69 gólos debreceni ütközet után a bukmékerek 58,5-nél húzták meg a határt, amelyen az overt favorizáljuk, ami még akkor is nyerő lehet, ha ugye kereken 10 góllal kevesebbet hoznak össze a felek ezúttal, mint tették azt pár hónapja Magyarországon...

{"headTitle":"Norvégia - Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-04 19:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 58,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}