Női kézilabda

Feláll a pofonból a magyar válogatott?

Norvégiában 15-tel (!) kaptak ki lányaink csütörtökön, akik szombaton Ausztriával néznek farkasszemet Győrben.

Szombaton zárul a női kézilabda EHF Európa-Kupa, a magyar válogatott pedig Ausztriát fogadja az utolsó kanyarban. A meccsnek toronymagas favoritjai a mieink, akik sikerére átlagosan 1.15-szörös pénzt ajánlanak a bukmékerek.

Csapathírek

Egyáltalán nem sikerült jól Golovin Vlagyimir együttesének a csütörtöki, norvégiai találkozója, hiszen megalázó, 15 gólos (!) vereséget szenvedett északon (18-33). Persze igazából nem akkor és nem is szombaton, hanem a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornán kell csúcsformában lenni...

Ugyanakkor kiábrándító volt az az eredmény, főleg hogy a második játékrészben többször is igen hosszú gólcsendje volt a magyar válogatottnak, s igen sok és komoly hibával játszott. Így pedig eldőlt, hogy a norvégok megnyerték a tornát, a mieink a második, Svájc a harmadik, míg Ausztria az utolsó, vagyis negyedik helyen végez, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül.

A mieinktől hét közben Böde-Bíró Blanka maradt ki bordasérülés miatt.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), BUKOVSZKY Anna (Praktiker-Vác).
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román).
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO).

A magyar csapat tehát Ausztria ellen zár, akik eddig mind az öt meccsüket elveszítették a sorozatban. Legutóbb szerdán volt jelenésük, amikor is hazai pályán fogadták a svájciakat, de végül három góllal, 29-26 arányban alulmaradtak.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Az osztrákok keretben ismerős arcokra bukkanhatunk, hiszen ott van Kovács Patrícia, Ines Ivancok vagy valamint Sonja Frey is. Az őszi, a mieink által két góllal megnyert találkozóhoz (34-32-re nyertünk) képest változás, hogy kispadjukról távozott a szövetségi kapitány Herbert Müller, aki közel 20 évig szolgálta az együttest. Utóda a holland Monique Tijsterman lett, aki korábban a holland női junior válogatottat is irányította, és 2019-ben csapatával éppen Győrött bejutott a junior Európa-bajnokság döntőjébe, ott azonban vereséget szenvedett a magyar válogatottól, amelyet Golovin Vlagyimir vezetett. 

Mire érdemes fogadni?

Az utóbbi évek összecsapásai jellemzően nagyobb magyar fölénnyel zajlottak, igaz, októberben mindössze két találattal nyertünk idegenben, amely az osztrákok legszorosabb ütközete volt a sorozatban.

Reméljük, hogy még egyszer olyan gyengén nem tud játszani a magyar csapat, mint csütörtökön, vagyis komoly előrelépést várunk lányainktól. Kevesebb hibával és több megállító faulttal kell játszania a mieinknek, és a visszarendeződés is nagyon fontos lesz az olimpiai selejtezőn, így az osztrákok elleni meccsen mindenképpen előrébb kell lépni, amely ugye a főpróba lesz a jövő hét előtt.

Azon a véleményen vagyunk, hogy a lányok felnőnek a feladathoz, fejben összerakják magukat, védekezésünk felkeményedik, támadásban pedig a tiszta helyzeteket ezúttal nem rontják el, így pedig kijön a felek közti differencia, ezért a magyar csapat legalább hatgólos sikerére fogadunk.

{"headTitle":"Magyarország - Ausztria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-06 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -5,5","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}