Serie A

Nem gondolnád, mire fogadunk a Roma-Lazio derbin!

  • varin

Egyértelmű esélyese van a római derbinek, amely ezúttal nem biztos, hogy kőkemény lesz.

Az elmúlt években rendre eltérő téttel rendelkező Derby della Capitalékat rendeztek Olaszországban. Az idei 31. fordulóra ezúttal egy olyan csörte jutott, amely inkább csak a Romának fontos, amely pályaválasztóként vágna vissza a januári, kupabeli vereségért városi riválisának.

4230822

Daniele De Rossiék ugyanis még harcban vannak a Bajnokok Ligája-indulásért, a hátrányuk 5 pont a Bolognától. Ráadásul Mottáék előtt nyerhető 90 perc áll, hiszen a Frosinone vendégei lesznek, így nem fér bele az a luxus a Farkasoknak, hogy ne nyerjenek a Lazio ellen. DDR ugyan jól debütált a kispadon, de az utolsó két idegenbeli meccse már akadozott a fővárosiaknak, hiszen Firenzében és Leccében sem sikerült nyerni, előbbi esetében ráadásul a pontmentés is csak a 95. percben jött össze.

Szintén közös pont, hogy mindkét meccsen gyakorlatilag lefocizták a Romát, hiszen a kapura lövési kísérletek 42-20 arányban végződtek a két meccset összesítve és xG-ben is eléggé legyőzték De Rossi legényeit ezeken a találkozókon.

De annyiban azért most jött lesz a helyzet, hogy otthon játszik majd a Roma, márpedig az utolsó 19 meccséből 15-öt megnyertek Lukakuék az Olimpicóban.

[4230822] 2024-04-06 18:00:00 Roma - Laziox;10

Mindenképpen fontos 90 percre készül De Rossi, noha a kupában már átesett a tűzkeresztségen a Capitalékat illetően. De Rossi munkáját és intelligenciáját többen is dicsérték a héten, Alberto Aquiliani és Bruno Conti is kiemelték, már a pályán is látszódott a betonkemény középpályás vezéregyénisége. Conti egyenesen Carlo Ancelottihoz hasonlította a 40 éves szakembert.

A Lazio helyzete már érdekesebb, hiszen vesztett pontok alapján 6 egységre található az EL-indulás, viszont valószínűleg a 7. hely is érhet majd Konferencia Ligát, amely még összejöhet a Sasoknak. Nem jött mindenesetre jól Marusicék számára a Juve elleni kupafiaskó, így ugyanis vélhetően csak a bajnokság marad a Sasok számára, ott pedig óriási hajrá kellene egy biztos EL-kvalifikációhoz.

Pedig a debütálás itt sem sikerült rosszul, Igor Tudorral behúzta első bajnokiját a Lazio, de a duplázás már nem sikerült az Öreg Hölgy ellen, így a horvát mester sem lehet éppen boldog.

[4230822] 2024-04-06 18:00:00 Roma - Laziox

Ami a kezdőcsapatokat illeti, Dybala sérüléséből, Pellegrini pedig eltiltásából térhet vissza és persze mindketten a kezdőbe várhatóak. A Farkasok 4-3-3-as felállásában így az argentin mellett Lukaku és El Shaarawy is bizonyíthatnak. A Laziónál Zaccagni kiválása okozhat fejtörést, Tudor pedig vélhetően marad a 3-4-2-1-nél, ahol Ciro Immobile csak a padon kezdhet. Ez komoly faktor lehet, hiszen a szezon ezen szakaszában már egy nappal több pihenőnap is számíthat.

Első tippünk egy kevés gólos "hazai" pontszerzés. Jobb formában van talán a Roma, így mindenképpen favorit a pontokra. Második ötletünk kicsit már izgalmasabb...

A    7.0-ra lőtte be a lapok határát, ami méltó egy római derbihez, mégis kicsit sok véleményünk szerint. Bár a kupameccsen elszabadultak az indulatok és az őszi meccsen is volt 7 sárga, ha az utolsó 9 olyan meccset nézzük, ahol a Roma volt a pályaválasztó, még 7 lapos meccset sem találunk, nemhogy overt.

A mérkőzés játékvezetője pedig Marco Guida lesz, aki igencsak hektikus karriert tudhat maga mögött. Egy hosszabb kihagyást követően szélsőségesen visszaesett nála a lapok száma, hiszen az elmúlt két szezonban 4.0-s átlaggal fut, ezen időszak alatt pedig ilyen határon csak kétszer overezett.

{"headTitle":"Roma-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-06 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: 1x + 3.5 gól alatt","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"7.0 lap alatt","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4230822] 2024-04-06 18:00:00 Roma - Laziox;