Premier League

Jön minden idők legizgalmasabb hajrája? Átrendeződtek a bajnoki cím esélyei!

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt gyakorlatilag fej-fej mellett három csapat a PL tabella élén.

Fogadj topfocira kombiban és turbózd fel a szorzóidat!

Elvesztette listavezető pozícióját a Liverpool a Premier League-ben a hétvégén, miután Jürgen Klopp együttese csak 2-2-es döntetlent játszott az Old Traffordon a Manchester United ellen. A Vörösök kezében ott volt a győzelem - Szoboszlai is óriási ziccert hibázott 1-1-nél - , de nem tudták kihasználni a sok gólhelyzetüket, és mivel az Arsenal valamint a címvédő Man City hozta a maga meccsét, át is rendeződött a tabella. 

Hét fordulóval a vége előtt tehát így néz ki az angol bajnokság élmezőnye. Egészen elképesztő ez az állás, ilyesmire tényleg nagyon ritkán van példa. Olyan már láthattunk többször is, hogy két csapat fej-fej mellett harcol egészen az utolsó fordulóig, de ilyen hármas befutóra nagyon ritkán van példa. 

 

Ki lesz az angol bajnok 2024-ben? 

Na ez az a kérdés, amire talán most lehetetlen válaszolni. Nüanszok dönthetnek majd a csapatok között, apró csetlések-botlások lehetnek sorsdöntőek, így nem csodálkozunk azon, hogy a fogadóirodáknak sincs sok elképzelésük a lehetséges győztesről. 

Az erőrangsorban most a címvédő Man City vezet, majd az Arsenal és végül a Liverpool következik. 

Az oddsok megszabásánál alighanem a sorsolás is közrejátszott, így összeszedtük milyen mérkőzések várnak még a csapatokra. 

 

A Citynek a legkönnyebb, az Arsenalnak a legnehezebb? 

Pep Guardiola együttesének a hátralévő meccsei közül nem igazán lesz már rangadója a Tottenham elleni meccsen kívül. Persze a PL-ben ez relatív megállapítás, mert azért a Brighton vagy a West Ham ellen nem igazán lehet biztosra menni. 

Ezzel együtt valóban jobban néz ki a City helyzete, mint a többieké. Az Arsenalnak például lesz még londoni rangadója a Chelsea és a Tottenham ellen és utazik még a Manchester United otthonába is. Játszik még az Aston Villa ellen és az utolsó körben a kiesés elöl menekülő Everton ellen sem biztos, hogy egyszerű dolga lesz. Ez így nagyon masszív sorsolásnak néz ki, csupa veszélyes és nehéz ellenféllel. 

A Liverpoolnak a 'BigSix'-ből szintén csak a Tottenham elleni meccse maradt, de lesz egy idegenbeli meccse az Aston Villával és van egy elmaradt városi derbije az Evertonnal is. Szoboszlaiék sorsolása nagyon trükkös, hiszen gyakorlatilag az összes ellenfél veszélyes, még akkor is, ha toprangadónak már nem lehet nevezni egyik párosítást sem. Lehet ez ugyanakkor 7/7 győzelem is. 

A csapatok hátralévő meccsei
Forduló Man. City Arsenal Liverpool
29. Brighton (i)  Chelsea

Everton (i)

33. Luton Aston Villa Crystal Palace
34. Tottenham (i) Wolves (i) Fulham (i)
35. Nottingham (i) Tottenham (i) WHU (i)
36. Wolves Bournemouth Tottenham
37. Fulham Man United (i) Aston Villa (i)
38. WHU Everton Wolves

 

Ki bírja jobban szuflával? 

Bizony jön a szezon hajrája és ilyenkor már a fáradtság is sorsdöntő lehet. Mindhárom csapat harcban áll még az európai kupaporondon is: a City és az Arsenal BL-negyeddöntőre készül, míg a Liverpool az Európa Ligában készül hasonlóra. A helyzet ráadásul az, hogy mind a három csapatnak jó esélye van a továbbjutásra is, sőt, a City és a Liverpool esetében a fogadóirodák szerint a végső győzelem legnagyobb várományosairól beszélhetünk. 

Az majd kiderül, hogy valóban továbbjutnak e a csapatok, hiszen a Real Madrid, a Bayern vagy éppen az Atalanta is komoly kihívást jelenthet. Mindenesetre talán idén kivételesen nem lesznek annyira szomorúak a kiesők, hiszen ebben az esetben több szufla maradhatna minden idők legszorosabb bajnoki hajrájára. Ne feledjük azt se, hogy a Citynek még ráadásul lesz egy FA Kupa döntője a Chelsea ellen is...

 

A Liverpool szorzójában az érték? 

Akárhogy kerülgetjük a témát, nem igazán lehet közelebb kerülni a megoldáshoz. A City bajnoki sorsolása ugyan kedvező, de Guardioláék menetrendje a legsűrűbb a háromfrontos harc miatt.

Az Arsenalra várnak a legnehezebb meccsek, ráadásul a londoniaktól láttunk már leengedéseket április tájékán, elég ha a tavalyi idényre gondolunk. 

A Liverpoolnak extra lökést adhat, hogy Jürgen Klopp utolsó heteit tölti a csapat élén. Adott esetben még azt is el tudjuk képzelni, hogy dobják az EL-t a PL kedvéért. Szobóék sorsolása könnyebbnek tűnik például az Arsenalénál, de a mutatott játék annyira azért nem volt meggyőző mostanában.

Ezzel együtt, hogy a Liverpoolnak pontelőnye van például a Cityvel szemben, mégis hét tizeddel magasabb a bajnoki címének a szorzója. Nálunk ez talán picit kisebb olló lenne...

 

Nálad ki lesz az angol bajnok 2024-ben? 

{"headTitle":"Premier League 2023/2024 - Ki nyeri? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"2.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Arsenal ","odds":"2.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"3.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}