Európa Liga

Olasz derbi, csúcsbíró, spéci tippek! - ezekkel nyernénk a Milan-Román

  • varin

Mindkét csapatnak fontos az Európa Liga, de lehet, hogy az egyiknek jobban.

Olasz házi derbit rendeznek az Európa Liga negyeddöntői között, ha már a BL-ben nincsen itáliai gárda. Így tehát a legjobb 4 között biztosan lesz olasz együttes, de erre még az Atalantának is van esélye. De most nézzük, mi várható a milánói odavágón.

A papírforam Giroud-ék győzelmét ígéri

Sok panasz nem érheti a csapatokat a forma miatt, hiszen a Milan március eleje óta minden meccsét megnyerte, míg a Roma Daniele De Rossival feltámadt. A Farkasok az utolsó három bajnokijukon gólt sem kaptak (bár a Lecce elleni borzalmas játék esetében nehéz bármi pozitív jelzőt írni), a korona pedig a Lazio legyőzésével került fel az elmúlt hetekre. Nagyon kellett is a siker Lukakuéknak, hiszen így a 4. helyért vívott csatában 2 pontot hozott a Roma a Bolognán, ráadásul hétvégén Udinében újabb egységeket lehet szerezni.

És talán ez is adja azt a faktort, amely miatt arra utaltunk, nem biztos, hogy a Romának most igazán prioritás az EL. Ha ugyanis megnézzük a mezőnyt, nyugodtan nevezhetjük a Románál jobb csapatnak a Milant, a Liverpoolt, a Leverkusent, de esetlegesen még a Benficát is, így könnyebbnek tűnik a Bolognán ledolgozni 3 pontot, mint megvívni még 3 nyertes párharcot.

[4446401] 2024-04-11 21:00:00 AC Milan - Romax;10

A Rossonerik esetében kicsit nehezebb a kérdés, hiszen igazán se előre, se hátra, bár egy jó Juve-széria letaszíthatja az ezüstről Stefano Pioli csapatát. Ám mostanában nagyon meggyőző ez a Milan, így mi élünk a gyanúval, hogy rámegy a gárda a trófeára és szeretné szépen búcsúztatni például Olivier Giroud-t.

Idén az összes pont Milánóba vándorolt, a Roma legutóbb 4,5 éve verte meg az iparvárosiakat, azóta 9 bajnokin 6-3-0 a Milan mérlege.

Ami a várható kezdőcsapatokat illeti, Tomori eltiltott, Pobega és Kalulu pedig sérültek, míg a túloldalon Azmoun és Ndicka nem bevethető. A minőség mindenesetre garantált, hiszen az egyik oldalon Leao és Giroud, a másikon pedig Dybala, Lukaku és El Shaarawy lesznek a gólfelelősek.

Csúcsmeccshez sztárbíró dukál

Igen keményre sikerült a közelmúlt a csapatok meccsein, hiszen az utolsó 6 bajnokijukon nem kevesebb, mint 51 lap volt, amely egy masszív kis 8,5-es átlagot mutat. Így azért érthető, hogy a megtiszteltetést Clément Turpin kapta, aki az EL-ben több, mint egy éve nem vezetett mérkőzést.

Turpin esetében azért bármi elképzelhető, az utolsó 8 klubmeccsén összesen 16 lapot osztott csak ki, így nem merjük behúzni a büntető lapokra kínált 5,5-es határt.

Ami viszont jó tipp lehet a Tippmixpro kínálatából, az egy szögletes ötlet. Nem várunk igazán bátor támadó futballt egy odavágón, ráadásul az elmúlt évek meccsein nem volt túl sok sarokrúgás. A Milan otthon, a Roma pedig idegenben átlagol viszonylag kevés szögletet, így a 9,5-es határt kihasználjuk.

{"headTitle":"Milan-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"9,5 szöglet alatt","odds":"1.87","customLink":"https://tracker.tippmixpro.hu/link?btag=60708354_352150","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Roma 3,5 szöglet alatt","odds":"2.02","customLink":"https://tracker.tippmixpro.hu/link?btag=60708354_352150","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446401] 2024-04-11 21:00:00 AC Milan - Romax;