Női kézilabda

Erre fogadunk a magyar válogatott első olimpiai selejtezős meccsén

A magyar női kézilabda-válogatott Nagy-Britannia ellen kezdi meg a hazai rendezésű olimpiai selejtezőt.

Csütörtökön megkezdődnek a női kézilabda olimpia selejtezők, a magyar válogatott pedig a 1. jelű csoportba kapott besorolást. A mieink mellett Svédország, Japán és Nagy-Britannia került a négyesbe, amelynek találkozóit Debrecen rendezik, avagy a Golovin-csapat hazai pályán játszhat.

A kvartett első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra, elsőként pedig a britekkel nézünk farkasszemet, s igen komoly esélyesei vagyunk a találkozónak, olyannyira, hogy háromesélyben szorzót sem kínálnak a mieinkre a bukmékerek...

Csapathírek

Összességében nem zárt rossz világbajnokságot válogatottunk tavaly decemberben, majd az EHF Európa-Kupán Norvégia mögött a második helyet szerezte meg. A skandinávoktól ugyanakkor csúnya vereséget szenvedtünk egy hete (33-18-ra kaptunk ki idegenben), viszont Ausztria ellen összejött a szép zárás, szombaton hattal (36-30) nyomtuk le szomszédjainkat.

Ezek után várjuk az olimpiai selejtezőt, ahol Svédország és Japán hazai pályán is kemény diónak ígérkezik, míg Nagy-Britannia ellen kötelező a siker. Pláne úgy, hogy helyette Kamerunnak kellett volna részt vennie a tornán, de utazási nehézségek miatt nem tudott eljutni Debrecenbe. Így végül kedden este (másfél nappal a start előtt) a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a briteket kérte fel az indulásra, akik elfogadták a felkérést.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Hiányzónk elvileg nem lesz a nyitónapon, ugyanis Albek Anna panaszmentes az orrtörése után, a zúzódással kezelt Debreczeni-Klivinyi Kinga jól van, miután pihentették az ütközése után. A bordaköziizom-húzódás után gyógyuló Böde-Bíró Blanka az M4 Sportnak azt mondta, bár még fáj a sérülése, bízik benne, hogy akár már csütörtökön bevethető lesz. 

"Bizonyosan plusz erő lesz nekünk, reményeink szerint nagyszámú szurkolótábor érkezik majd. Mindhárom találkozón van esélyünk, meccsről meccsre fogunk haladni. Mindenképpen ott szeretnénk lenni az olimpián. Mindenki tudja, hogy mekkora a tét, oda fogjuk tenni magunkat, mivel néhány játékosnak ez már nem fog megadatni: minden ezen áll vagy bukik" - mondta Albek Anna az MTI érdeklődésére.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), BUKOVSZKY Anna (Praktiker-Vác).
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO).

Első ellenfelünk tehát Nagy-Britannia lesz, amely ugye beugróként, teljesen hirtelenjében áll rajthoz a selejtezőn. Olyan sok mindent a britekről elmondani, s leírni nem tudunk, ahogy minket, úgy őket is biztosan teljesen váratlanul érte, hogy részt vehetnek a debreceni tornán...

Ha lehet hinni a statisztikáknak, akkor az utolsó hivatalos meccsüket 2022. novemberében vívták, akkor a törökök elleni dupla világbajnoki-selejtezőn összesen 53 góllal (!) maradtak alul. Avagy a szigetországi női kézilabda teljesen amatőr lábakon áll, vagyis borítékolható, hogy három nagyarányú vereséget szenvednek a britek az előttünk álló napokban...

Mire érdemes fogadni?

Habár a mieink Kamerun ellen készültek, s Nagy-Britanniáról kvázi információjuk sincs, abszolút nem kellene, hogy gondot okozzanak a szigetlakók (akikkel egyébként még sohasem találkoztunk). Sőt, az volna a meglepő, hogy ilyen előjelek után nem ütnénk ki őket, még akkor sem, ha pénteken jóval nehezebb lesz a feladat, hiszen a svédekkel találkozunk.

Ugyanakkor, nem megbántva a briteket, ennek a találkozónak papíron könnyebbnek kellene lennie, mint egy mezei edzésnek. A hendikephatárt viszont extrém magasan, 35,5-nél húzták meg a fogadóirodák, amelyet azért nem piszkálnánk. Lehet, hogy megcsináljuk, lehet, hogy nem, nagy talány ez a brit csapat, mindemellett a legfontosabb, hogy a mieink közül senki se sérüljön meg a nyitónapon...

Viszont, ha ehhez a határhoz hasonlítjuk az 51,5-es gólok számának line-ját, ott az over már játszhatónak tűnik, főleg, hogy a bukik a mieinktől 45 körüli minimum gólszámot várnak, hét-nyolc gólt pedig azért akármennyire is amatőrök a britek, illene dobniuk. Aztán ki tudja lehet, hogy a mieink egyedül lehozzák ezt a találatszámot, vagy a szigetlakók "erődemonstrációt" tartanak, s miattuk zöldül a tipp...

{"headTitle":"Magyarország - Nagy-Britannia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-11 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 51,5 gól","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}