Európa Liga

A Liverpoolnak annyi? Vége a Guttmann-átoknak? Íme, a friss EL-oddsok!

A negyeddöntők legnagyobb meglepetése Szoboszlaiék hatalmas zakója volt, de a Roma is borította a papírformát.

Csütörtökön a Bajnokok Ligája kistestvéreiben, azaz az Európa ligában és Konferencia Ligában is lezajlott a negyeddöntők első felvonása. Mi a korábban UEFA-kupának is hívott második legrangosabb kiírás esélyeit nézzük most meg a legfrissebb eredmények fényében.

Rövid és tömören foglaljuk is össze a történéseket. Az Atalanta ugyebár a kör legnagyobb szenzációját hozva 3-0-lal sokkolta az Anfielden a Liverpoolt, míg a Benfica esélyesként 2-1-re verte a Marseille-t. Az olasz házi derbin a Roma idegenben lepte meg a Milant (0-1), a Leverkusen pedig 2-0-ra hozta a papírformát a West Ham ellen.

Az érdekességek közül kiemelkedő, hogy Jürgen Klopp csapata 33 veretlen hazai meccs után talált újra legyőzőre saját közönsége előtt. Mindeközben a Leverkusen az idény során már a 42. tétmeccset hozta le vereség nélkül!

Amint láthatjuk, a továbbjutási esélyekben komoly változások történtek, hiszen például a korábban a végső győzelemre is topfavorit Liverpool legjobb négybe jutása immár 5-szörös szorzót érne, végső győzelme pedig 11-szeres pénzt fizet. Klopp tehát némileg ráfizetett, hogy nem a legjobb kezdőjével (Szalah és Szoboszlai is padon kezdett) ment neki a meccsnek, de a szerencse sem volt ezúttal a csapattal, innét visszajönni pedig pokolian nehéz lesz.

A Benfica is karnyújtásnyira került a top 4-hez, de a végső győzelem egyik legnagyobb gátja továbbra is a Guttmann-átok lehet. A csapat legendás magyar trénere a 60-as években 100 évre átkozta el a csapatot, amely azóta nyolc finálét is elbukott: ötször a BL/BEK-ben, háromszor pedig az UEFA/Európa Ligában maradt alul.

 

A másik slágermeccs, a Leverkusen-West Ham sokáig 0-0-ra állt, de mint azt a csapat életét követők jól tudják, a gyógyszergyáriak a hajrában a legkíméletlenebbek. Ezt most is bemutatták, persze már korábban is eldőlhetett volna a meccs, amit jól szemléltet az a szürreális statisztika, hogy a Bayernek több lövési kísérlete volt a találkozón (33), mint a West Hamnél a labda (27%), az angolok pedig összesen egyszer tudtak kapura lőni.

A Leverkusen tehát immár az Európa Ligában is előlépett topfavorittá, így Xabi Alonso első teljes évében jó eséllyel három nagy trófeát is ünnepelhet majd, pedig a Kusen teljes történelme során csak két nagy serleget (1988 UEFA-kupa, 1993 Német Kupa) hódított el.

 

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<