Angol foci

Elszúrja az elszúrhatatlant a Leicester? - egyre nagyobb bajban a csodabajnok

  • varin

Az oddsok alapján nem kell aggódnia a Leicesternek, de a helyzet ennél azért rosszabb.

Amikor a Leicester City 26 forduló elteltével 10 ponttal vezetett a Championship élén és 13 egységre volt a 3. helytől, aligha hihette volna bárki, hogy nem lesz bajnok. A Championship hajrájának legnagyobb kérdése azonban most már nem az, mikor ünnepelhetnek a Rókák, hanem az, lesz-e mit ünnepelni.

A 2016-os csodabajnok ugyanis egyre nagyobb slamasztikába kerül. Az utolsó 9 meccsén csak 10 pontot szerzett, míg az ellenlábasok fokozatosan jöttek fel rá. Öt körrel a vége előtt már szorosabb aligha lehetne a küzdelem, hiszen három csapat, a Leicester, az Ipswich és a Leeds 1 ponton belül van, a nagy szerencséje, hogy a Traktorosok és a United is bőven dobálja le a pontokat, utóbbi például 5 egységet szerzett 4 meccsen.

A félelmetesen izgalmas hajrá szinte garantált, de Vardyék helyzete így is pozitív, hiszen eggyel kevesebb meccset játszottak, mint a mögöttük lévő gárdák.

A sorsolás viszont rendkívül mostoha, hiszen Enzo Maresca csapata találkozik még a bennmaradásért küzdő Plymouth és Blackburn csapatával, a playoff-helyekért harcoló Southampton-West Brom kettőssel és a rájátszásra hajtó Prestonnal is, habár lehet, hogy némely csapatok számára már nem lesz tét az utolsó meccseken.

A    egyébként nem látja sok esélyét annak, hogy a Rókák lesznek a "síró harmadik", hiszen az egyenes ági feljutásukra @1.05-ért fogadhatunk, míg a bajnoki címük @1.52-ért rakható. Ami érdekesség, hogy az Ipswich-Leeds versenyfutásban utóbbi gárdát favorizálják, bár a pontelőny még a Townnál található.

Ami biztos, hogy izgalmas hajrá elé nézünk, ahol a korábbi aranyérmes elvileg hatalmasat bukhat...

{"headTitle":"Angol Liga bajnokság - Top 2","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leicester","odds":"1.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Leeds","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Ipswich","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
434332