Női kézilabda

Ezen a meccsen múlik, hogy kijut-e a magyar válogatott az olimpiára!

Ha nem baltázzák el női kézilabdázóink, akkor a férfiak után ők is ott lesznek a párizsi olimpián!

Óriási bravúrt hajtott végre a magyar női kézilabda-válogatott pénteken, hiszen a hazai rendezésű olimpiai selejtezőn legyőzte Svédországot, így karnyújtásnyira került az ötkarikás játékoktól. Ugyanakkor vasárnap még egy fontos mérkőzés vár a Golovin-csapatra, amely Japánnal találkozik. A mérkőzésnek a mieink az esélyesei a fogadóirodák szerint, sikerünket ugyanis háromesélyben átlagosan mindössze 1.15-szörös szorzón mérik.

Csapathírek

A britek elleni sikert (49-11) követően pénteken hatalmas bravúrral a magyar válogatott 28-25-re győzte le Svédországot, így két fordulót követően egyedüliként maradt százszázalékos a tornán. Avagy nagyon nagy esélye van lányainknak arra, hogy megszerezzék azt a hőn áhított kvótát a nyári, olimpiai játékokra, ugyanis mindez csak akkor nem jön össze, ha vasárnap öt vagy több góllal kapnak ki a japánoktól...

A svédek ellen (akik zsebben érezhetik a repülőjegyet, ugyanis vasárnap csak annyira van szükségük, hogy a sokkal, de sokkal gyengébb játékerőt képviselő briteket legyőzzék) a mieink keretből a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Juhász Gréta maradt ki.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


"Nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon sokat dolgoztunk és küzdöttünk, hogy ez sikerüljön" - nyilatkozta Golovin Vlagyimir az MTI-nek a skandinávok elleni meccs utáni sajtótájékoztatón.

Hozzátette, amióta ő a kapitány, harmadszor találkoztak a svédekkel, és az első két alkalommal a második félidőben "nem jöttek össze a dolgok".

"Nagyon sokat foglalkoztunk azzal, mi nem működött, és pénteken nagyon sokat sikerült javulni. Mentálisan elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni egy ilyen jó csapat ellen" - magyarázta.

Golovin hangsúlyozta: biztos benne, hogy ezen a napon a debreceni közönség előtt nem tudtak volna máshogyan játszani, "nagyon szépen köszönjük azt a fantasztikus hangulatot, amit teremtettek".

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), BUKOVSZKY Anna (Praktiker-Vác).
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO).

Utolsó ellenfelünk tehát Japán lesz. Az ázsiaiak felemás világbajnokságot zártak (a lengyelektől például kikaptak, de a dánokat meglepetésre verték), a kvalifikációs tornán pedig szintén vegyes képet mutatnak. A svédek ellen ugyanis az első napon hét góllal kaptak ki (28-35), de azon a meccsen voltak nagyon jó periódusaik, valamint voltak nagyon rosszak is. Ezt követően pénteken pedig könnyedén átléptek a briteken, viszont hattal kevesebb gólt dobtak nekik, s öttel több találatot kaptak tőlük (43-16), mint a mieink a szigetlakók ellen.

A japánok többnyire otthon játszó játékosokra építenek, ugyanakkor egy páran közülük Európában pattogtatják a labdát. Hauge a Besancon, Akijama a Kisvárda, míg Sasaki a Dortmund légiósa például.

Mire érdemes fogadni?

A felek legutóbb 2019-ben, egy barátságos mérkőzésen találkoztak, akkor a mieink 12 góllal, 33-21-re nyertek.

Ekkora különbség most nem várható, ráadásul a két együttes egymás ellen dönti el a második továbbjutó kilétét (a svédek ugyanis biztosan nyernek a britek ellen, így kijutnak Párizsba, míg a szigetlakók kiesnek), igaz, az ázsiaiaknak öt vagy több góllal kellene győzniük.

Erre nem látunk esélyt, de mivel ekkora különbséget kellene közé tenniük, borítékolható, hogy az alapvetően gyors játékukból nem engednek, sőt próbálják majd még jobban fokozni a tempót, avagy ahogy általában megszokhattuk, ez a japán-meccs is a gólokról szólhat. 

Mindezek tükrében, véleményünk szerint tehát reális esély mutatkozik arra, hogy a felek az 56,5-es határon overbe menjenek, így mi erre fogadunk a találkozón. Mindemellett nagyon bízunk benne, hogy lányaink innen már nem baltázzák el az olimpiai részvételt...

{"headTitle":"Magyarország - Japán","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-14 19:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 56,5 felett","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}