NB I

Ennyi az esélye, hogy már hétvégén bajnok lesz a Fradi!

  • varin

A zöld-fehérek sorsa a saját kezükben van, ha nyernek, mindenképpen ünnepelhetnek.

Már csak 5 forduló van hátra az OTP Bank Ligából, vagyis csökkennek a megszerezhető pontok. A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy kik férnek fel a dobogóra és melyik csapat szerzi meg az EKL-indulást is érhető 4. pozíciót. Lássuk, mi várhat ránk hétvégén!

 

Bajnok lesz a Ferencváros

Előbb vagy utóbb ez megtörténik, de szinte biztosan ünnepelhetnek már a zöld-fehérek szombaton. A forduló nyitómeccse a Puskás Akadémia Paks találkozó lesz, ahol ha a zsinórban négy vereségnél tartó tolnaiak nem tudnak nyerni, akkor Bognár György csapata már nem érheti be a Fradit. Ha a felcsútiak pontot szereznek, a Fradi azonban még nem ünnepelhet, hiszen matematikailag a forduló előtt még a Fehérvár is lehet bajnok.

Vagyis a képlet egyszerű, ha a Fradi legyőzi a Kisvárdát vagy a Paks nem nyer, de Sztankovicsék döntetlent játszanak, zsinórban hatodszor is örömünnep lehet a IX. kerületben.

Bár mondhatnánk, hogy az életéért küzdő Várda ellen nem lesz könnyű dolga a fővárosiaknak, és azt is, hogy az Újpest ellen 4-1-es siker után optimisták lehetnek, ez nincs így. A szabolcsiak sorsa eldőlt, a 10 pontos hátrányt, főleg egy ferencvárosi kirándulással közte, nem lehet ledolgozni.

 

Cél a 2. és 4. hely!

Hétvégén Pakson a Fehérvár nyerte az ezüstcsatát, de pontszámban még eggyel le van maradva a magyaros csapat mögött. Mint írtuk, Harasztiék Felcsútra látogatnak, míg a Fehérvár a Zetét fogadja. Hétvégi vereségükkel a kékek elbúcsúztak a kupaindulást jelentő álmoktól, de azért egy jó meccs így is benne van Sóstón. A Vidinek mindenesetre nagyon fontos lesz ez a találkozó az ezüstéremért.

>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<

Újpestre látogat az MTK, amely pechesen bukott el 2 pontot a Diósgyőr ellen. Ugyan papíron a lilák még kieshetnek és hát a Kisvárda-ZTE kettős ellen beszedett kilences után nincs is miben reménykedni a IV. kerületben, így itt már a szezon végét várják. Hiába underdog a Szuszában az MTK, jelenleg sokkal jobban néznek ki Horváth Dávid fiai, így orrunk meglepetést szimatol.

Keleti rangadó is lesz a hétvégén, méghozzá Miskolcon. A DVTK kupaindulására sincs sok sansz, Debrecenben viszont a Kecskemét legyőzésével még él a remény. Ez egy teljesen háromesélyes találkozó, de igazából a Loki a borzalmas sorsolása miatt muszáj 3 ponttal kalkuláljon.

Végül a hét talán legtutibb meccse, a Kecskemét-Mezőkövesd. A lila-fehérek szekeres kissé leragadt, bár Lukácsék Debrecenben sem játszottak alárendelt szerepelt. Mezőkövesden viszont elkönyvelték a kiesést, a Puskás elleni 0-4 volt a végszó Molnár Gáboréktól. Véleményünk szerint itt csak az a kérdés, mennyit tesz közé a Kecsó, így ez az @1.90 körüli szorzó igen baráti a Tippmixprótól.

436643