Német foci

Még most sem késő beszállni a veretlen Leverkusen-szezonba

 • gb1

A két fordulóval korábbi számhoz képest alig esett a történelmi Bayer-idény szorzója.

A 29. forduló szombati játéknapján a Bayern és a Stuttgart is nyerni tudott, ez azt jelentette, hogy a Leverkusennek három pontra volt szüksége a Werder ellen ahhoz, hogy bebiztosítsa végső sikerét. Ez persze erősen benne volt a levegőben, hiszen a kört megelőzően 28/24 bajnokit nyert az Alonso-legénység, amely ezúttal sem is okozott csalódást. Stílusosabban nem is lehetett volna lehozni az 5-0-ra megnyert meccset, ugyanis a csapat motorja, a még mindig csak 20 éves Wirtz mesterhármast szerzett, de Boniface és az Arsenalból tavaly átigazoló Xhaka is eredményes volt.

Ez azt jelenti tehát, hogy zsinórban 11 Bayern bajnoki cím után új aranyérmest köszönthetünk, a Leverkusen pedig történelmének első Salátástálját emelheti majd magasba!

Ezen ponton tehát már csak egy kérdés maradt, vajon összejön-e a veretlen Bundesliga-szezon Wirtzéknek? Erre a német élvonalban még soha nem volt példa, de már az első 29 forduló lehozása zakó nélkül is rekordnak számít. Az alábbi kép jól szemlélteti, hogy milyen ritka jelenségről beszélünk, hiszen a top 5 európai bajnokság élvonalaiban 135 év alatt mindössze hét alkalommal fordult elő, hogy egy együttes úgy nyerje meg a ligát, hogy nem talál legyőzőre.

fotó: ESPN Youtube

Az ötszörös második hely után tehát megnyugodhatnak a Leverkusen-szimpatizánsok, de a történetnek itt még nincs vége. A csapat ugyanis jó úton halad a triplázás felé, remek helyzetben van az EL-ben, a Német Kupa döntőjében pedig a Bundesliga 2-ben kieső helyen álló Kaiserslautern lesz az ellenfél. A bajnoki sorsolás már lényegesen nehezebb, hiszen a hétvégén rögtön annak a Dortmundnak a rettegett otthonában lépnek pályára Alonsóék, amely hatalmas küzdelemben van a top 4 kiharcolásáért. 


A Leverkusen hátralévő Bundesliga-meccsei: @Borussia Dortmund, Stuttgart, @Frankfurt, @Bochum, Augsburg


Legutóbbi hasonló anyagunk óta újabb két bajnoki győzelmet jegyzett a Bayer, ám a két hét alatt a 3.50-szeres szorzó a veretlen szezonra csupán 3.30-szorosra esett be a   -nál . Tény, hogy az Európa Liga, vagy a Német Kupa megnyerése prioritást élvez a veretlen szezon előtt, de ha a következő, BVB elleni derbin sem maradnak alul a gyógyszergyári, akkor nehéz elképzelni, hogy a lendület ne vigye végig őket a hátralévő fordulókban. 

{"headTitle":"Bundesliga 2023/24 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leverkusen veretlenül végez","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
   
 • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
   

>> Tippmixpro Regisztráció <<