Bajnokok Ligája

Ezen a piacon kiütheti a Dortmund az Atléticót - tippek a BL-visszavágóra

A Madridnál van az előny, de Dortmundban képes lehet fordítani a Borussia.

Kedden este rendezik az előzetesen talán legkevésbé érdekesnek tűnő Dortmund-Atlético visszavágóját, méghozzá Németországban. A Wanda Metropolitanóban fél óra alatt kétszer is betalált az Atléti, de Haller hajrábeli gólja ismét nyílttá tette a párharcot. Képes lehet fordítani a Dortmund?

4446282

Egy biztos, motivációban nem lesz hiány és a hangulatra sem lesz majd panasz a Signal Iduna Parkban, hiszen telt ház, vagyis 81.500 fanatikus várja majd a csapatokat. Persze ha van együttes, amely megszokta, hogy óriási hangzavarban és hihetetlen atmoszférában játszik, az az Atlético Madrid, mindenesetre Edin Terzic nagyon bízik benne, hogy ahogyan már oly' sokszor, ezúttal is kisegíti őket a "Sárga Fal".

"Mindenkinek tudnia kell, mit jelent itt játszani, mielőtt leigazoljuk. Hihetetlen élmény ilyen közönség előtt futballozni és nagyon bízunk benne, hogy ők hozzásegítenek minket kedden este is egy jó eredményhez" - nyilatkozta a mester.

Axel Witsel, aki korábban éveket töltött el a Darazsak mezében, a saját stadionjukhoz hasonlította a Signal Iduna Parkot, kiemelve, hogy az első 15 perc kulcsfontosságú lesz. Ha ott sikerül megállítaniuk a Borussiát, az sokat érhet a továbbjutás szempontjából.

És alighanem ez is a Dortmund terve, vagyis az Atléticóhoz hasonlóan egy korai góllal sokkolni a riválist, amely ebben az esetben a párharc egalizálását is jelentené.

A hangulat mindenesetre adott, hiszen mindkét csapat fontos győzelemből érkezik. A Dortmund a Glabach vendégeként nyert és tapad a 4. helyen álló Lipcsére, míg az Atlético a Girona ellen tudott fordítani, kihasználva a Bilbao botlását.

Ami a hiányzókat illeti, a vendégeknél Hermoso, Lemar és Depay továbbra is maródi, így Diego Simeone azt a 11-et küldheti pályára, amelyet múlt héten. Míg a hazaiaknál Haller sérültet jelentett, Malen viszont kezdhet hazai pályán.

[4446282] 2024-04-16 21:00:00 Borussia Dortmund - Atlético Madridx

Teljesen egyetértünk a madridiak belga középpályásával, nagyon fontos lesz, hogy mi történik majd a meccs elején. Büntető lapos szempontból már körüljártuk az esélyeket, így erre most nem térünk ki, de jó ötletünk így is van.

Támadólag fellépő Dortmundot várunk, amely az odavágón is tudott 8 szögletet rúgni, hazai pályán pedig 6 felett átlagol a Bundesligában. 6.5-es határon behúzzuk ide a németeket, kicsit bátor tippként pedig már az első félidőben is várunk 4-et. Noha offenzív BvB-t sejtünk, azt is hozzátennénk, hogy az Atlético képes lehet ezt megúszni, egy idegenben szerzett gól (a szabály eltörlése ellenére is) pedig itt nagyon sokat érhet, hiszen az Atlético ellen legalább 2-szer betalálni nem egyszerű küldetés.

{"headTitle":"Atlético Madrid-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-16 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund 6,5 szöglet felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"1. félidő Dortmund 3,5 szöglet felett","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446282] 2024-04-16 21:00:00 Borussia Dortmund - Atlético Madridx;