Bajnokok Ligája

Váratlant húzunk a Bayern-Arsenal visszavágón

  • gb1

Hirtelen mindenki átállt a müncheniek oldalára, akik viszont több fontos meccsen is elhasaltak már otthon.

Gyakorlatilag minden kezdődik előlről a Bayern München-Arsenal BL-negyeddöntőn, amelyen az első felvonás 2-2-es döntetlennel zárult. A párharcot övező vélemények viszont hanem is 180, de legalább 120 fokos fordulatot vettek egy hét lefolyása alatt, hiszen korábban a legtöbben az Ágyúsok felé húztak, immár viszont a szakértők és a bukik is a németeket várják inkább a legjobb négy közé. Az alapból háromesélyesre kihozott visszavágón el is kezdett szépen csökkenni a "H", valamint a Bayern-továbbjutás szorzója is, amely cikkünk írásakor 1.77-szerest fizet, míg a londoniak elődöntőbe jutása már 2-szeres felett pakolható.

 

Csapathírek

Az Emirates-ben lejátszott első meccs főleg a bírói döntések miatt maradhatott emlékezetes, hiszen több enyhén szólva is vitatható esetet is láthattunk. Gabriel kezezése a mai napig vitatéma (pedig a szabályok alapján ebben az esetben egyértelműen büntetőt kellett volna ítélni a Bayernnek), de Kane is megúszott egy potenciális kiállítást könyöklésért, az utolsó másodpercekben pedig Saka és Neur lába találkozott, de a tizenegyes itt is elmaradt. A meccs képe alapján amúgy a döntetlen viszonylag igazságosnak mondható, bár Ágyúsok kezdtek ugyan jobban, de ritkán látható hibáikat a bajorok kegyetlenül kihasználták. Arteta cseréi aztán összehozták az egyenlítést az eredmény pedig ezután már nem változott, pedig Coman még kapufát is lőtt a hajrában.

A 2-2-vel egyik fél sem lehet elégedetlen, bár kétség kívül ez inkább a második felvonsát hazai környezetben játszó félnek kedvez. A nyomás is inkább a londoniakon van, akik a hétvégén ráadásul 2-0-ra kikaptak otthon a PL-ben, így a bajnoki cím favoritja újfent az élre áll Man City lett. A Bayern nyögvenyelős meccsen tudott nyerni 2-0-ra a Bundesligában, de ennek ellenére vasárnap azt kellett végignéznie, ahogy a Leverkusen történelmének első bajnoki aranyát biztosította be.

Ez mondjuk inkább a Tuchel-csapat malmára hajthatja a vizet, mármint, hogy másra már nem kell fókuszálni, csak a BL-re, de a nyomás óriási, hiszen kiesés esetén teljes kudarc lenne ez a szezon.

Az idény végén távozó Tuchel nincs könnyű helyzetben, ugyanis az odavágón betaláló Gnabry mellett Coman is lesérült, így várhatón a 150. (!) BL-meccsére készülő rutinróka, Thomas Müller kerül vissza a kezdőbe. Davies az összegyűlt sárgák miatt lesz maródi, helyén Guerreiro kaphat lehetőséget, aki teli lehet önbizalommal, miután a hétvégén gyönyörű gólt szerzett. A vendégeknél nincs új kihagyó, bár Odegaard állapota nem tisztázott, amennyiben a Villa ellen kisebb sérülést összeszedő kapitány hiányozna, kétség kívül lényegesen romlana a vendégek továbbjutási esélye.

[4446280] 2024-04-17 21:00:00 Bayern München - Arsenalx

>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<


Mire érdemes fogadni?

Sok múltbeli statisztika a Bayern győzelmét vetíti előre, de az évekkel ezelőtti Arsenalt aligha lehet a mostanihoz hasonlítani. Az odavágón is inkább a londoniak akarata teljesült, akik elöl végeztek labdabirtoklásban, lövések és kaput eltaláló kísérletek számában is. A Tuchel-csapat már több fontos hazai meccsen elhasalt, nyert az idény során az Allianzban a Lipcse és a Dortmund is, de a Leverkusen elleni 2-2-n sem volt meggyőző a játék képe.

Az Arsenal utóbbi két meccse ugyan közel sem volt tökéletes, de mindent összevetve szerintünk jobban egyben van, mint a hiányzókkal tarkított müncheni együttes. A továbbjutást ezen a ponton teljesen 50-50-nek érzem, ez viszont az oddsok alapján most az Arsenalban hagy értéket, így én a londoniak továbbjutását húzom be. Kedden már két ennél nagyobb underdog is bejutott a négybe, a Dortmund és a PSG is hátrányból fordítva harcolta ki az elődöntőt.... Ami még megtetszett a kínálatból, a szögletszám, mégpedig az első félidőre. Az első 90 percen összesen 3 sarokrúgást láthattunk, itt pedig arra is korrekt szorzót kapunk, ha az első játékrészben nem éri majd el az 5-öt ez a statisztikai mutató. Márpedig egy fokkal óvatosabb rajtra számítunk, mint Londonban.

{"headTitle":"Bayern München-Arsenal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-16 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Arsenal jut tovább","odds":"2.05","customLink":"https://tracker.tippmixpro.hu/link?btag=60708354_353400","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Első félidő - kevesebb, mint 4.5 szöglet","odds":"1.76","customLink":"https://tracker.tippmixpro.hu/link?btag=60708354_353400","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446280] 2024-04-17 21:00:00 Bayern München - Arsenalx;