Bajnokok Ligája

Csúcsmeccsekhez csúcs lapos tippek dukálnak - íme 3 ötlet

Ezúttal holland és olasz rigó dirigálja a két BL-meccset.

Egy igen sportszerű, 3 lappal tarkított Dortmund-Atlético és egy kőkemény, sok későbbi vitát szülő, 11 kártyával díszített Barca-PSG-t láthattunk kedden este. Mi persze nem bántuk a leosztásokat, hiszen egy madridi lap híján telibe jöttek a lapos tippjeink, közte 4 feletti szorzóval a kiállítás is. Nézzük is meg, mi a menü szerdára.

 

Bayern Müncen-Arsenal

2-2-es állásról, vagyis meccsnullról folytatódik a Bayern-Arsenal meccs, amely odavágója bár 26 szabálytalanságot hozott, sárgát csak 3-at. Londonban inkább az Ágyúsok kezdeményeztek, de Münchenben vérszemet kaphat a Bayern, ez pedig a lapokra is hatással lehet akár.

A svéd Nyberget most a holland Danny Makkelie váltja, aki eddig 4.0-s átlagot hozott az idei szezonban. A karrierátlaga sem magasabb ennél, rendkívül rutinos sípmesterként képes kevés lappal lehozni egy mérkőzést.

Makkelie-vel a Bayern 4/4 meccset nyert eddig, ezeken pedig a bajorok 6 sárga lapot kaptak.

Egy visszavágó mindig különös pikantériát hordoz magában de talán itt picit sokalljuk az 5.0-s line-t. Makkelie ezen a határon mindössze 13-szor overezett karrierje során, ha pedig a végére nem az egyik csapat vezet egy góllal, hanem mondjuk eldől a párharc vagy remire állnak, akkor nem biztos, hogy nagy vagdalkozás lesz. Ez amúgy sem stílusuk a csapatoknak.

{"headTitle":"Bayern München-Arsenal","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5.0 lap alatt","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

Manchester City-Real Madrid

3-3 gól és 2-2 lap tarkította a Real-City rangadót, 20 szabálytalanság mellett. A kiváló találkozó elsősorban a látványos adok-kapokról marad emlékezetes, amelyhez Letexier sípmester jó fújással asszisztált. A legemlékezetesebb pillanata talán az volt, amikor félidőben véletlenül megpofozta Erling Haalandot.

Az Etihadba nem kisebb név kapott meghívást az UEFA-tól, mint Daniele Orsato, aki 48 évesen már igazi nyugdíjasnak számít. Az olasz csődör azonban még az 50-hez közel is a legmagasabb szinten vezet, egyáltalán nem kizárt az sem, hogy BL-döntőt is fújhat majd, karrierje során másodjára.

Orsato 26 lapnál tart 5 meccsen, idén viszont egyik csapatnak sem vezetett. Karrierje során 4,73-as átlaggal bír, ami viszont ennél is érdekesebb az a tavalyi szezonja, összehasonlítva az ideivel.

Lényegesen keményebb kézzel vezet ugyanis Orsato, hiszen az idei Serie A-szezonban 5,21-es átlaggal fúj, ez tavaly 3,2 volt, míg két éve 6,26. Jó kérdés persze, hogy mit látunk majd viszont ebből szerda este a pályán.

Jót tenne a meccsnek, ha ismét a támadók lennének főszerepben, a látványos, overes meccsek általában kevesebb lappal fűszerezettek. Szintén az under felé érdemes kacsintgatni, ha valaki úgy gondolja, az angolok lesimázzák a visszavágót, ahogyan az történt egy évvel ezelőtt. Akkor az 1-1-es odavágó után azért így is hozott 5 sárgát a 4-0-s visszavágó.

Ez lesz tehát a két csapat hatodik meccse két év alatt, a korábbi ötből pedig csak egyszer kapott több lapot a Real. Mivel City-vezetést várunk, így a lapos piacon kínált kétesély nagyon csábító számunkra.

{"headTitle":"Man. City-Real Madrid","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City +0.5 lap","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Manchester City 2,5 lap felett","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}