Bajnokok Ligája

Csak Mbappé állíthatja meg a Realt? Friss oddsok az elődöntőkre és a győztesre

Kialakultak az elődöntős párosítások a BL-ben, az oddsok alapján Real Madrid - PSG döntőt nézhetünk májusban.

Szerda este a manchesteri tizenegyespárbajjal véget értek a Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcai, így kialakult a 2023/2024-es szezon elődöntős felállása. A címvédő Manchester Cityt kiejtő Real Madrid majd a német Bayern Münchennel, a 2020-as finalista PSG pedig a Borussia Dortmunddal találkozik. Az elődöntők első mérkőzéseire április 30-án kerül sor, a visszavágókat május 7-én rendezik. 

Értékelésünk a Tippmixpróról egy kattintás után olvasható

Bayern München - Real Madrid 

A nevek alapján nem kérdés, hogy ez a párharc tűnik erősebbnek, hiszen két igazi gigász feszül majd egymásnak. A Bayern München az Arsenal kiejtésével némi életjelet mutatott és Thomas Tucheléknek innentől kezdve egyértelműen a BL-döntő a cél. A Real Madrid ugyanakkor hihetetlen stabil és eredmény focit játszik és mivel a második mérkőzést majd Madridban rendezik, ezért joggal nevezhető a továbbjutás esélyesének ebből a párosból, ezzel együtt a müncheni találkozót abszolút háromesélyesnek látják a fogadóirodáknál. 

{"headTitle":"Bayern München - Real Madrid ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"2.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Real Madrid","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Dortmund - PSG 

A Dortmund ittléte talán az egész szezon egyik legnagyobb meglepetése. A fekete-sárgáknak nincs valami jó szezonjuk a hazai porondokon, de ez a BL-elődöntő megmenthet mindent. Utoljára 2013-ben jártak ilyen magasságokban a Darazsak, az Atlético Madrid elleni fordításuk miatt viszont semmiképpen nem érdemtelen az elődöntős részvétel. 

A PSG is hatalmasat fordított a Barcelona ellen, hiszen a hazai vereséget követően a katalán fővárosban tudták megnyerni a párharcot. Luis Enrique csapatának szüksége volt némi barcelonai segítségre is, Araújo piros lapja és Cancelo ostoba tizenegyese ajándék volt a francia bajnok számára, ezt az ajándékot pedig Mbappé vezérletével 'pénzzé' is tették a párizsiak. 

Ebben a párharcban a PSG tűnik esélyesnek, részben a sztárjai miatt, részben pedig a visszavágó helyszíne végett, de ahogy a másik elődöntőben, az első meccs itt is teljesen nyitottnak tűnik. A két csapat egyébként a csoportkörben egy négyesben szerepelt és Dortmundban 1-1-re, Párizsban pedig 2-0-ra végeztek a felek. 

{"headTitle":"Bayern München - Real Madrid ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund ","odds":"2.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"2.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

Összejön a PSG - Real Madrid döntő? 

A továbbjutásra kínált szorzók alapján PSG-Real Madrid finálét rendeznek majd a Wembleyben. A francia és a spanyol továbbjutását is jóval alacsonyabb szorzón kínálják, mint az ellenfeleikét, tehát azt mondhatjuk, hogy a szakértők állást foglaltak az esélyeket illetően. A Bundesliga-döntőre az oddsok alapján meglehetősek csekély az esély, erre kereken hatszoros szorzóval lehet most fogadásokat kötni. 

{"headTitle":"Ki jut tovább? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"PSG ","odds":"1.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"2.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"2.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Döntő párosítása 

A legvalószínűbb forgatókönyv tehát egy PSG-Real finálé, erre most 2.10-ért lehet fogadni a Tippmixprón. Kifejezetten pikáns kis csörte lehetne ez, hiszen Kylian Mbappé minden bizonnyal a nyáron átteszi a székhelyét Madridba, nagy show lenne, ha éppen az ő góljaival verné a PSG a Real Madridot a fináléban.

A 2020-as covidos döntő (Bayern-PSG) megismétlése kereken háromszoros oddsot fizet most, a Dortmund-Real csata pedig a fogadók pénzének négyszeresét éri. 

{"headTitle":"Döntő párosítása ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"PSG - Real Madrid ","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bayern München - PSG ","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Dortmund - Real Madrid ","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Dortmund - Bayern München ","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

"Természetesen" a Real Madrid az esélyes 

A Real Madrid 2022 után nyerheti meg ismét a Bajnokok Ligáját. A 14-szeres rekordbajnoknak a rutinját tekintve nincsen párja ebben a négyesben, bár az is igaz, hogy éppen a Bayern München az a csapat, amely tapasztalat terén fel tudja venni a versenyt a blancókkal. Carlo Ancelottinak ez lehet edzői karrierje ötödik BL-címe (!), Dani Carvajalnak és Luka Modricnak pedig a hatodik (!!) Bajnokok Ligája-győzelme lehetne a Real Madrid színeiben. 

A nyáron munkanélkülivé váló Thomas Tuchel 2021-ben a Chelsea-vel meg tudta nyerni a BL-t, 2020-ban pedig a PSG trénernékét éppen azzal a Bayernnel szemben maradt alul, amelyiket most sikerre vezetne. 

A PSG-t dirigáló Luis Enrique is nyert már BL-t, 2015-ben a minden idők egyik legjobb csapatának is nevezett Barcelonával ért fel a csúcsra, köszönhetően az MSN-trió szárnyalásának. Luis Enrique rutinja sokat érhet a Dortmund ellen, hiszen német kollégája ilyen magasságokban még soha nem járt korábban. 

Összegezve tehát az mondhatjuk, hogy innentől kezdve meglepetés volna, ha nem a Real Madrid lenne a befutó. Játékban, rutinban, támogatásban is előrébb járnak a blancók a többi csapatnál, így jogosnak gondoljuk a bukik számait. Abban a tekintetben is egyet értünk velük, hogy az igazi veszélyt a PSG jelentheti rájuk, hiszen Kylian Mbappé abszolút topformában van és abszolút a nagy meccsek embere. 

{"headTitle":"Ki nyeri a BL-t? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"2.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"3.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"3.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"8.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
Szerinted ki nyeri a BL-t 2024-ben?x;